ΑρχικήSecurityΤο 79% των Κινέζων πολιτών ανησυχεί για διαρροές δεδομένων λόγω αναγνώρισης προσώπου

Το 79% των Κινέζων πολιτών ανησυχεί για διαρροές δεδομένων λόγω αναγνώρισης προσώπου

 αναγνώρισης προσώπουΗ χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για τον ελέγχο της ταυτότητας έχει γίνει κανόνας για τους πολίτες της Κίνας. Η σάρωση προσώπου χρησιμοποιείται σε πανεπιστήμια για τον έλεγχο των φοιτητών, καθώς και σε εμπορικά κέντρα για την παρακολούθηση των καταναλωτών. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ακόμα και σε κάποιες δημόσιες τουαλέτες, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι δεν παίρνουν μαζί τους πολύ χαρτί και δεν κάνουν κατάχρηση των διαθέσιμων πόρων.

Όμως, αυτή η απότομη διείσδυση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε όλους τους τομείς στην Κίνα εγείρει ανησυχίες. Πρόσφατα, έγινε μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 6.100 Κινέζοι πολίτες. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για τις διαρροές δεδομένων που μπορεί να προκύψουν από την αναγνώριση προσώπου, ενώ το 39% δήλωσε ότι προτιμά τους “παραδοσιακούς τρόπους” για να κάνει τη δουλειά του και όχι αυτή τη νέα τεχνολογία.

Επίσης, πολλοί συμμετέχοντες (40%) δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πού αποθηκεύονται και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που συλλέγουν τα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου. Τέλος, το 83% των ανθρώπων ελπίζει ότι οι χειριστές θα τους επιτρέψουν να ελέγχουν και να διαγράφουν τα δεδομένα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται τα δεδομένα των πολιτών. Πολλές συσκευές αναγνώρισης προσώπου δεν παρέχουν πολιτικές απορρήτου ούτε ζητούν τη συγκατάθεση των χρηστών. Ταυτόχρονα, όμως, η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται σχεδόν παντού στην Κίνα.

Για παράδειγμα, οι κάμερες μπορεί να συλλέγουν τα δεδομένα προσώπου των ανθρώπων και οι άνθρωποι να μην το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν είναι γνωστό πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα και αν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των δεδομένων.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δεν έχουν υπογράψει ρήτρες προστασίας προσωπικών δεδομένων με τους παρόχους υπηρεσιών αναγνώρισης προσώπου. Γι’ αυτό δεν μπορούν να προστατευτούν σε περιπτώσεις, που γίνει κάποια διαρροή «δεδομένων προσώπου».

Τον Οκτώβριο, ένας καθηγητής πανεπιστημίου από την επαρχία Zhejiang της Κίνας μήνυσε έναν ζωολογικό κήπο καθώς χρησιμοποιούσε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιτρέψει στους επισκέπτες να εισέλθουν στο χώρο. Προηγουμένως, ο ζωολογικός κήπος χρησιμοποιούσε αναγνώριση με δακτυλικό αποτύπωμα.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των πολιτών της Κίνας.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν τον καθηγητή και θεωρούν επικίνδυνη την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Άλλοι, όμως, μεταξύ αυτών και ο ζωολογικός κήπος, δήλωσαν ότι ο καθηγητής ήταν υπερβολικός και ότι άλλα στοιχεία, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι αριθμοί τηλεφώνου και οι ταυτότητες είναι επίσης προσωπικά δεδομένα αλλά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πρόθυμοι να τα δώσουμε.

Η ίδια έκθεση, ανέφερε ότι το 41% ​​των ερωτηθέντων ήταν πρόθυμο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ενώ πάνω από το 39% ήταν απρόθυμο.

Το 74% δήλωσε ότι οι Κινέζοι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία ή κάποιον άλλο παραδοσιακό τρόπο ελέγχου ταυτότητας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS