ΑρχικήbusinessΣημαντική πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές τεχνολογίας λόγω του Brexit!

Σημαντική πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές τεχνολογίας λόγω του Brexit!

Σημαντική πτώση για τις ευρωπαϊκές αγορές τεχνολογίας λόγω του Brexit: Οι ευρωπαϊκές αγορές τεχνολογίας θα σημειώσουν επιβράδυνση της ανάπτυξης τους το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Forrester για το European tech market στο σύνολό του και για τις αγορές τεχνολογίας στις οκτώ μεγαλύτερες χώρες. Οι ευρωπαϊκές αγορές και οι κυβερνητικές αγορές τεχνολογικών αγαθών, λογισμικού και υπηρεσιών θα μειωθούν κατά 0,3% το 2020, με μεγαλύτερες μειώσεις στις αγορές τεχνολογίας στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντισταθμίζοντας την πολύ αργή ανάπτυξη στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

ευρωπαϊκές αγορές

Η επιβράδυνση της ευρωπαϊκής τεχνολογικής αγοράς το 2020 είναι μια μετατόπιση από την αξιοπρεπή ανάπτυξη το 2018 και το 2019. Το 2018 η ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας αυξήθηκε κατά 3,5% από το 2017. Με βάση τα στοιχεία του πρώτου και δευτέρου τριμήνου του 2019, οι ευρωπαϊκές αγορές τεχνολογίας προβλέπεται το 2019 να έχουν παρόμοιο ρυθμό αύξησης (3,7%). Αυτή η πρόβλεψη είναι μια σημαντική βελτίωση από την αρχική πρόβλεψή, πριν από ένα χρόνο, με αύξηση 0,8% το 2019. Ωστόσο, ο κύριος λόγος για αυτή την καλύτερη επίδοση είναι η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του Brexit, της απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα τέλη Μαρτίου 2019 έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Με το Brexit είτε αυτό το μήνα είτε μέχρι στα τέλη Ιανουαρίου 2020, η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου και κατά συνέπεια η ανάπτυξη της τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθούν το 2020. Μια μη-συμφωνία Brexit θα κάνει την κάμψη ακόμη χειρότερη. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αισθάνονται τις παρενέργειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και πολιτικών αβεβαιοτήτων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία και η επιβράδυνση της οικονομικής τους ανάπτυξης θα εξασθενήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Brexit

Παρά την πρόβλεψη για μείωση των δαπανών της τεχνολογίας στην αγορά το 2020, υπάρχουν φωτεινά σημεία εν μέσω της αβεβαιότητας και των οικονομικών αγώνων. Οι Software και tech consulting εταιρείες θα παρουσιάσουν σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2019 και το 2020. Η σκανδιναβική περιοχή θα συνεχίσει να παρουσιάζει την ισχυρότερη τεχνολογική ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία καθοδηγείται κυρίως από την οικονομία της Σουηδίας που εξακολουθεί να αναπτύσσεται και το άνοιγμά της στις αναδυόμενες τεχνολογίες. Οι γαλλικές και ολλανδικές αγορές τεχνολογίας θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις γερμανικές, ιταλικές, ισπανικές και ελβετικές αγορές τεχνολογίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS