ΑρχικήReviewsJuul: Πούλησε πάνω από 1 εκ. μολυσμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε πελάτες

Juul: Πούλησε πάνω από 1 εκ. μολυσμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε πελάτες

Ο πωλητής ηλεκτρονικών τσιγάρων και ατμιστικώνJuul, βρίσκεται στη μέση μιας δίκης που κατηγορείται ότι ένα εκατομμύριο μολυσμένες συσκευές στάλθηκαν, εν γνώση της,  σε πελάτες της. 

juul

 Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την BuzzFeed, η αγωγή που κατατέθηκε στο αμερικανικό δικαστήριο έχει υποβληθεί από τον Siddharth Breja, πρώην αντιπρόεδρο της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο Breja, ο οποίος εργάστηκε για την Juul, από τον Μάιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, ισχυρίζεται ότι αντιτάχθηκε, αφού διαμαρτυρήθηκε για την πώληση των ληγμένων ηλεκτρονικών τσιγάρων. 

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι το θέμα τέθηκε υπόψη του πρώην CEO, Kevin Burns, που αντικαταστάθηκε από την K.C. Crosthwaite τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Burns φέρεται να δήλωσε ότι οι μισοί πελάτες του είναι μεθυσμένοι και ατμίζουν σαν “mo-fos”. 

juul

 Ένα μήνα αργότερα, ο Breja μαθαίνει προφανώς για τη μολυσμένη παρτίδα ηλεκτρονικού υγρού με γεύση μέντα. Τα κιτ αναπλήρωσης, που ισοδυναμούν με περίπου ένα εκατομμύριο, στάλθηκαν στους λιανοπωλητές και αργότερα μάλλον κατέληξαν στα χέρια των πελατών. 

 Ο πρώην διευθυντής ισχυρίζεται ότι, ενώ του ζητήθηκε να χρεώσει τον προμηθευτή λόγω των μολυσματικών ουσιών, το κοινό δεν ενημερώθηκε λόγω της πιθανής απώλειας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις και των επακόλουθων επιπτώσεων για την αποτίμηση της Juul. 

 Μια εβδομάδα αργότερα, ο Breja απολύθηκε. 

juul ηλεκτρονικά τσιγάρα

Η δίκη έγινε την ίδια στιγμή που η Juul επιβεβαίωσε 500 απολύσεις προσωπικού μέχρι το τέλος του 2019, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός αφορά στελέχη της εταιρείας. 

Παρά την ταχεία ανάπτυξη, η εταιρεία επανεξετάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο, εν μέρει λόγω της πίεσης της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την απομάκρυνση από την αγορά των μη αρωματισμένων υγρών από τα καπνά, συμπεριλαμβανομένης της μέντας. 

Τον Οκτώβριο, η Juul ανακοίνωσε την απόσυρση γεύσεων όπως μάνγκο, κρέμα, φρούτα και αγγούρι, όπως και κατάργησε όλες τις εκπομπές, την εκτύπωση και την ψηφιακή διαφήμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS