ΑρχικήinetΤο JD.com δημιουργεί χώρο smart logistics με δίκτυα 5G

Το JD.com δημιουργεί χώρο smart logistics με δίκτυα 5G

5G

Ένας νέος χώρος, ο οποίος τροφοδοτείται από δίκτυα 5G, έχει δημιουργηθεί από το JD.com, με στόχο την ενίσχυση των λειτουργιών ενός site και την ανάπτυξη της νέας του στρατηγικής σχετικά με το IIoT (Industrial Internet of Things). Ο χώρος αυτός, ο οποίο βρίσκεται στο Πεκίνο, διαθέτει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης, που μπορεί να ανιχνεύει και να αξιολογήσει προβλήματα που προκύπτουν σε ένα χώρο, σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύστημα αυτό διευκολύνει την “άμεση επικοινωνία” μεταξύ του προσωπικού και των μηχανών της. Με το σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, ήταν σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία και τις διαδρομές των ανυψωτικών μηχανημάτων και των παλετών καθώς και να λαμβάνει προειδοποιητικές ειδοποιήσεις αν υπήρχε μια ανωμαλία.

Για παράδειγμα, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, το σύστημα θα μπορούσε να ανιχνεύσει τα ανυψωτικά μηχανήματα που έχουν σταθμευτεί σε λάθος σημεία ή ακολουθούν λάθος πορεία.

Η JD Logistics δήλωσε: “Το σύστημα 5G θα βελτιώσει επίσης σημαντικά την αποδοτικότητα των λειτουργιών εντός της εγκατάστασης, μέσω του έξυπνου χώρου στάθμευσης που καθοδηγεί τα εισερχόμενα οχήματα στον καταλληλότερο χώρο στάθμευσης ή μέσω του docking bay, ενός ψηφιακού χώρου σύνδεσης που μπορεί να διευκολύνει την παρακολούθηση της φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτηγών σε πραγματικό χρόνο.”

Η εταιρεία δήλωσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες ήταν μεταξύ των σχεδίων της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G, με το 5G-powered IIoT να τροφοδοτεί περαιτέρω εφαρμογές για τις εφοδιαστικές εργασίες της JD.com και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της. Είπε ότι αυτές οι τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν σε όλο το δίκτυο των logistics parks για να καταστήσουν δυνατή την αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ ρομπότ, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση.

Η JD.com τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε μια υπηρεσία παράδοσης δεμάτων στην Κίνα, η οποία επέτρεψε στους καταναλωτές στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και τη Guangzhou να στέλνουν πακέτα μεταξύ πόλεων και στην ηπειρωτική Κίνα μέσω της εφαρμογής για κινητά. Σχεδίασε την επέκταση των επιλογών εξυπηρέτησης ώστε να συμπεριλάβει διαφορετικούς χρόνους παράδοσης, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης αυθημερόν ή την επόμενη μέρα, καθώς και αντικείμενα υψηλής αξίας, όπως προϊόντα πολυτελείας και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Σύμφωνα με την JD.com, η νέα υπηρεσία παράδοσης δεμάτων θα μπορούσε να λειτουργήσει με την υπάρχουσα τεχνολογία της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία υπόσχεται να παραδώσει περισσότερο από το 90% των παραγγελιών είτε εντός της ημέρας είτε την επόμενη μέρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS