ΑρχικήinetΡομπότ: 4 στους 5 πιστεύουν ότι είναι καλύτερα από τους διευθυντές (σε...

Ρομπότ: 4 στους 5 πιστεύουν ότι είναι καλύτερα από τους διευθυντές (σε κάποια πράγματα)

ρομπότ Η τεχνητή νοημοσύνη έχει διεισδύσει στη ζωή μας. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα ρομπότ μπορούν να «κλέψουν» τη δουλειά των ανθρώπων. Από την άλλη μεριά, πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της εργασίας.

Οι Oracle και Future Workplace έκαναν μια έρευνα για να μάθουν τις απόψεις των υπαλλήλων, των διευθυντών και των ηγετών ανθρώπινου δυναμικού για τα ρομπότ. Συμμετείχαν 8.000 άτομα από 10 χώρες. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2019.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αλλάξει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας στον εργασιακό τομέα.

Ενώ υπάρχει ο φόβος ότι πολλές θέσεις εργασίας θα καταληφθούν από τα ρομπότ, ταυτόχρονα αυξάνεται η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στον τομέα της εργασίας.

Περίπου το 50% των εργαζομένων χρησιμοποιεί ήδη κάποια μορφή ΑΙ στην εργασία του. Πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν 32%. Οι χώρες που χρησιμοποιούν περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη είναι η Κίνα (77%) και η Ινδία (78%).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο στους τρεις (65%) εργαζόμενους είναι θετικοί στο να έχουν συνεργάτες ρομπότ. Επιπλέον, δύο στους τρεις (64%) εμπιστεύονται περισσότερο τα ρομπότ από το αφεντικό τους και πάνω από τέσσερις στους πέντε (82%) πιστεύουν ότι σε κάποια πράγματα τα ρομπότ είναι καλύτερα από τους προϊσταμένους τους. Ένα μεγάλο ποσοστό έχει αναφέρει ότι ζητά συμβουλές από ρομπότ και όχι από τους συναδέλφους του.

Σε ποια πράγματα είναι καλύτερα τα ρομπότ σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων;

  • Παροχή πληροφοριών (26%)
  • Διατήρηση χρονοδιαγραμμάτων εργασίας (34%)
  • Επίλυση προβλημάτων (29%)
  • Διαχείριση προϋπολογισμού (26%)

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες θεώρησαν ότι και οι διευθυντές έχουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των ρομπότ.

Οι προϊστάμενοι είναι καλύτεροι στην:

  • Κατανόηση συναισθημάτων (45%)
  • Καθοδήγηση (33%)
  • Δημιουργία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος (29%).

Από την άλλη μεριά, η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Το 69% των εργαζομένων ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων από την AI τεχνολογία. Οι βασικότερες ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία σχετίζονται με την ασφάλεια (31%) και την προστασία της ιδιωτικής ζωής (30%).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS