ΑρχικήinetAI mobile app θα έχει την ικανότητα να προβλέψει επερχόμενο καρκίνο!

AI mobile app θα έχει την ικανότητα να προβλέψει επερχόμενο καρκίνο!

Το AI (Artificial Intelligence) και το machine learning είναι δύο πολύ σημαντικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση. Ελλείψει των μηχανών AI, τα δεδομένα των wearable συσκευών θα είναι παντελώς άχρηστα για τους πωλητές αλλά και τους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι developers wearable εφαρμογών, προσθέτουν το AI Engineering σε wearable εφαρμογές υγείας και ευεξίας.

AI

Μια πλατφόρμα υγείας και ευεξίας θα πρέπει να περιέχει ιατρικά δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως εγχειρίδια, περιοδικά και δημόσια δεδομένα υγείας για να συνοψίσει τις γνώσεις ενός γιατρού. Μετά την προσθήκη και των συγκεκριμένων ιατρικών δεδομένων των ασθενών, με το machine learning θα πρέπει να προκύψουν κλινικά μοντέλα ασθενών.

Το AI μπορεί να φανεί χρήσιμο σε τόσους διαφορετικούς τομείς γενικότερα, όμως στον τομέα της υγείας κρίνεται αναγκαίο.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προληπτική υγεία.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μια προσπάθεια της Google, η οποία δυνητικά θα βάζει nanobots στις αρτηρίες των ασθενών. Αυτά, μετά της έγχυση τους ανιχνεύουν σε πολύ αρχικό στάδιο ασθένειες όπως ο καρκίνος, αλλά και επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Αυτές οι πληροφορίες θα προκύπτουν από τις αλλαγές στη βιοχημεία ενός ασθενούς, καθώς και το μοριακό και κυτταρικό του επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι ασθενείς χρειάζεται απλώς να φορέσουν μια wearable συσκευή στον καρπό, η οποία θα δώσει στο AI engine της πλατφόρμας τα δεδομένα που λαμβάνει και με τη βοήθεια του machine learning θα ανιχνεύονται ανωμαλίες- εφόσον φυσικά υπάρχουν.

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές συμβουλές.

Κατά τη διάρκεια μιας διαταραχής ο ασθενής μπορεί να το αναφέρει στον γιατρό του ή σε έναν AI σύμβουλο υγείας. Ένα AI νευρωνικό δίκτυο μπορεί αν ανιχνεύσει την ασθένεια νωρίτερα από ένα γιατρό. Γενικότερα όσο πιο ισχυροί είναι οι αλγόριθμοι του machine learning, τόσο πιο λεπτομερής η αναφορά που παρέχουν.

AI

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση φαρμάκων.

Ένας AI γιατρός συνταγογραφεί έναν ασθενή και αμέσως τα ιατρικά δεδομένα και η συνταγή με τα φάρμακα βρίσκεται ήδη στην πλατφόρμα. Εν συνεχεία, αποστέλλεται στον ασθενή που φοράει το wearable και εκείνος μπορεί να παραγγείλει τα φάρμακα χρησιμοποιώντας ανέπαφα συστήματα πληρωμής που είναι ενσωματωμένα στη συσκευή. Το wearable μπορεί ακόμη να υπενθυμίσει στον ασθενή, πότε πρέπει να πάρει το φάρμακό του.

  • Μπορεί να παρακολουθήσει τους παλμούς και την αρτηριακή πίεση.

Τέτοια wearables είναι πολύ χρήσιμα για χρήστες που ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα για να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρέχουν στατιστικά στοιχεία, όπως την κατάσταση της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση, το ζάχαρο και το βάρος.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS