ΑρχικήinetΟι Android developers δικαιώνονται με το site «Don’t Kill My App»

Οι Android developers δικαιώνονται με το site «Don’t Kill My App»

Οι Android developers φαίνεται να έχουν δυσκολευτεί με τη λειτουργία εφαρμογών και τη δημιουργία νέων, καθώς οι κατασκευαστές του λειτουργικού συστήματος Android δυσκολεύουν την κατασκευή αποτελεσματικών apps.

developers

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως βρέθηκε ένα website που ονομάζεται «Don’t Kill My App» και δείχνει ξεκάθαρα πόσο δύσκολο έχει γίνει το Android ecosystem για τους developers, ειδικά για τις background λειτουργίες. Ο πυρήνας στο επιχείρημα του website είναι ένα απόθεμα από τα Android χαρακτηριστικά, το οποίο ονομάζεται «Doze» και επιχειρεί να σκοτώσει τις resource-heavy background εφαρμογές για να βελτιώσει την μπαταρία ζωής. Από τη δική τους πλευρά, οι Android κατασκευαστές από τη Nokia και τη Samsung θα χρησιμοποιήσουν κάποιες άλλες εκδοχές αντί του Doze.

Σύμφωνα με το Don’t Kill My App, η Nokia τόνισε πως η εφαρμογή της «Battery Protection» έχει ήδη χειροτερέψει και έχει σκοτώσει whitelisted apps. Το συγκεκριμένο website έχει καταγράψει όλες τις εταιρείες και τις αξιολογεί με τον δικό του τρόπο. Όσο περισσότερα εικονίδια τύπου poop έχει μία εταιρεία, σημαίνει πως οι εφαρμογές της περιλαμβάνουν πολύ δύσκολο σύστημα για τους developers. Η χειρότερη όλων είναι η Nokia καθώς συγκέντρωσε πέντε εικονίδια, η OnePlus ήρθε στη δεύτερη χειρότερη θέση με το χαρακτηριστικό «Battery Optimization». Οι Xiaomi, Huawei, Meizu και Sony πήραν τρία εικονίδια. Τέλος, η Samsung έχει δύο, ενώ το HTC και το Stock Android πήραν ένα το καθένα.

Το site απευθύνεται σε χρήστες και developers και ο κυριότερος στόχος είναι η αναζήτηση πιθανών λύσεων. Για παράδειγμα, η OnePlus αντιστρέφει τις ρυθμίσεις «power-saving», ώστε οι χρήστες να αποφύγουν της Sony το «stamina-mode» αν επιθυμούν την καλή λειτουργία των κινητών τους. Από την άλλη πλευρά, οι developers εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς οι διαθέσιμες λύσεις απαιτούν τη διατήρηση ενεργούς οθόνης την ώρα που τρέχει η εφαρμογή, γεγονός που μειώνει το feature για τη διάρκεια μπαταρίας.

Το καλύτερο από όλα είναι πως το Don’t Kill My App εξακολουθεί να υπάρχει, διότι στην πραγματικότητα οι developers κατηγορούνται για την αρνητική εμπειρία των users, καθώς σπάνια κάποιος κατηγορεί τον κατασκευαστή του λειτουργικού συστήματος. Τουλάχιστον, με αυτό το site οι developers θα δείξουν στο κοινό ποιος πραγματικά ευθύνεται για την λειτουργικότητα των Android εφαρμογών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS