ΑρχικήinetSamsung: Πρώτες εντυπώσεις από τις 75-inch Micro LED οθόνες

Samsung: Πρώτες εντυπώσεις από τις 75-inch Micro LED οθόνες

Η Samsung έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες στο παραδοσιακό πλέον CES-TV event στο Las Vegas και επισήμως μπορούμε να πούμε πως η εταιρεία ετοιμάζεται να απογειώσει την micro LED τεχνολογία! Πιο συγκεκριμένα, οι τελευταίες micro LED καινοτομίες από την Samsung έχουν επικρατήσει στο event και σύντομα θα φέρει στα καταστήματα τις νέες 4K QLED τηλεοράσεις.

Samsung

Τα highlights του showcase για τους οπαδούς των screens σχετίζονταν με την οθόνη τύπου 75-inch micro LED, η οποία ακολουθούσε μετά από το ακόμα πιο εντυπωσιακό μοντέλο των 84 ιντσών. Στο event διαπιστώθηκε πως η οθόνη 75-inch αποτελεί πλέον κάτι που μπορεί οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί και χαρακτηρίστηκε ως home-friendly. Για την ακρίβεια, αυτό σημαίνει πως μια οθόνη 75-inch micro LED είναι έτοιμη να βγει στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες. Να τονισθεί εδώ πως η 4K 75-inch micro LED οθόνη θα αποτελείται από μια σειρά μικρότερων LED modules που συλλέγονται όλα μαζί.

Πόσο κοστίζει;

Δυστυχώς, η νέα καινοτομία από τη Samsung δεν είναι οικονομικά προσιτή. Αντιθέτως, απευθύνεται σε άτομα που είναι εξαιρετικά πλούσιοι. Δεδομένου λοιπόν πως ο τοίχος 146-inch micro LED κοστίζει μεταξύ των 300,000 και 500,000 δολαρίων, το ποσό για μια οθόνη τύπου 219-inch είναι τρομερά υψηλό. Αντίστοιχα ακριβές είναι και οι οθόνες τύπου 75-inch και 84-inch. Παρόλο που απευθύνεται σε ιδιαίτερο κοινό, η Samsung ισχυρίζεται πως εξακολουθεί να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά των micro LED screens και στόχος της δεν είναι άλλος από τον να αναδειχθεί ως η πρώτη εταιρεία στο χώρο που θα τις φέρει προς πώληση.

Για ποιον λόγο είναι τόσο σημαντική η τεχνολογία micro LED;

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα features που προσφέρει αυτού του είδους η τεχνολογία είναι εντελώς μοναδικά! Συγκεκριμένα, το micro LED έχει τη δυνατότητα να παράξει μεγάλο εύρος χρωμάτων και υψηλά επίπεδα φωτεινότητας. Επιπλέον, το micro LED μπορεί να υποστηρίξει οπτικές γωνίες των 180 βαθμών! Ακόμα αυτό που τις κάνει τόσο ενδιαφέρουσες είναι το γεγονός πως δεν φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και χαρακτηρίζονται ως «always-on implementations».

Μάλιστα, στο CES event, η Samsung έκανε επίδειξη των νέων sizes των micro LED screens από τα συνηθισμένα 21:9, 32:9 και 1:1 μέχρι και των μη συνηθισμένων, όπως 9×3, 1×7 και 5×1. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεδομένου πως οι micro LED screens είναι bezel free, σίγουρα ξεπερνούν σε καινοτομία τα παραδοσιακά TV/home cinemas.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS