ΑρχικήinetΤο Google Fi προωθεί την τεχνολογία RCS sms σε συμβατά τηλέφωνα

Το Google Fi προωθεί την τεχνολογία RCS sms σε συμβατά τηλέφωνα

RCS

Τα SMS είναι μία από τις τεχνολογίες που απλά δεν θα εγκαταλειφθεί εύκολα, παρά το πόσο ξεπερασμένη φαίνεται, σε μια εποχή άμεσων μηνυμάτων και εφαρμογών. Αντί να την αφαιρέσουν εντελώς, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένα πλούσια νέα χαρακτηριστικά πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Σε αυτή την προσπάθεια ανήκει πρακτικά και το RCS (Rich Communications Services), το οποίο ξεκινώντας από τις 14 του μήνα, υιοθετείται τελικά από έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του. Πρόκειται για τη Google, η οποία ενσωματώνει τελικά το RCS στο Google Fi, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε συμβατό τηλέφωνο Android.

Αυτή η είδηση ​​είναι σημαντική λιγότερο εξαιτίας της φύσης της και περισσότερο λόγω του χρόνου που χρειάστηκε για να υιοθετηθεί από την εταιρεία. Άλλωστε η Google είναι μία από τις εταιρείες που προωθούν επιθετικά την υιοθέτηση του RCS σε δίκτυα και τηλέφωνα. Συνεπώς, είναι σχεδόν ειρωνικό ότι χρειάστηκε τόσο πολύ για να αποκτήσει το δικό της δίκτυο MVNO για το Google Fi.

Το RCS είναι το iMessage της Apple, το οποίο οι χρήστες που δεν ανήκουν στην Apple ονειρεύονται, εκτός από το ότι θεωρητικά, εξαρτάται λιγότερο από τον τύπο της συσκευής που διαθέτετε. Εξαρτάται ωστόσο, από το δίκτυο που επιτρέπει την υπηρεσία. Με το RCS στο Google Fi, θα μπορείτε να μοιράζεστε βίντεο, να βλέπετε την πληκτρολόγηση και να διαβάζετε ειδοποιήσεις, να ενσωματώνετε χάρτες και να κάνετε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε σε κανονικά SMS.

Το Google Fi RCS θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο σχεδιασμένο για Fi. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα Pixel 2 και 3, το Moto G6, το LG G7 ThinQ και το V35 ThinQ και το Moto X4 Android One είναι συμβατά. Υπάρχουν επίσης συμβατά τηλέφωνα Android, αν και θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Android Messages, να την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και στη συνέχεια να αποδεχτείτε την ερώτηση για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία.

Ενώ το Google Fi επιτρέπει ήδη σήμερα τη δυνατότητα RCS, ανακοινώνει επίσης τις μελλοντικές επεκτάσεις τις επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, θα βελτιώσει την κάλυψη 4G LTE σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, της Γερμανίας, του Μονακό, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS