ΑρχικήsecurityGoogle: Η αναζήτηση του ονόματός σας δεν είναι πλέον αστείο

Google: Η αναζήτηση του ονόματός σας δεν είναι πλέον αστείο

Ορισμένες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν για εσάς στο Google μπορεί να σας κοστίσουν ολόκληρη καριέρα ή και να θέσουν την προσωπική σας ασφάλεια σε κίνδυνο. Όμως πώς θα μάθετε ποιες πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο για εσάς; Φυσικά ένα καλό μέρος να ξεκινήσετε είναι η αναζήτηση του ονόματός σας στο Google.

Google

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, μπορεί να μείνετε άφωνοι με τα αποτελέσματα που θα σας δώσει ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης. Μάλιστα σύμφωνα με μία νέα έρευνα, σχεδόν οι μισοί από τους millennials έχουν αναζητήσει το ονοματεπώνυμό τους στο Google συγκριτικά με άλλες γενιές. Παρακάτω ακολουθούν μερικά ενδεικτικά ποσοστά των γενεών που γκουγκλάρονται συχνά.

Gen Z: 48%

Millennials: 57%

Gen X: 45%

Baby Boomers: 37%

Ανάμεσα σε αυτούς που ψάχνουν τα ονόματά τους στο Google, πολλοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με πληροφορίες που δεν ισχύουν για τους ίδιους ενώ είναι πολύ λίγα τα άτομα που έχουν βρει ακριβείς πληροφορίες. Επίσης, δεν ξεχνάμε πως το περιεχόμενο που μπορεί να δει κάποιος στη μηχανή αναζήτησης για τον ίδιο είναι δημόσιο και μπορεί να το δει οποιοσδήποτε. Παρακάτω ακολουθούν μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για το πως το Google μαθαίνει και δείχνει πληροφορίες για τον καθένα από εμάς.

#1 33% των αποτελεσμάτων του Google για έναν χρήστη, επηρεάζονται από άλλα άτομα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τα οποία έχουν ίδιο όνομα με  εκείνον

#2 20% των ανθρώπων εντοπίζουν ανακριβείς πληροφορίες για τους ίδιους

#3 12% των ατόμων έρχονται αντιμέτωποι με πληροφορίες που τους κάνουν να βιώνουν αρνητικά συναισθήματα για την online παρουσία τους

#4 8% των ατόμων εντοπίζουν πληροφορίες που είναι καταστρεπτικές για το μέλλον τους

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες πληροφορίες για τους χρήστες στο Google. Μάλιστα, οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες εκμεταλλεύονται πολλά από τα στοιχεία που βρίσκουν και μέσω ύπουλων μεθόδων, όπως είναι το email phishing, μπορούν να αποσπάσουν ακόμα πιο προσωπικές πληροφορίες, όπως τα τραπεζικά στοιχεία κάποιου και το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο. Αν και η απομάκρυνση περιεχομένου από το Google μπορεί να είναι περίπλοκη διαδικασία, είναι σίγουρα ένας καλός τρόπος να προστατευτείτε. Για αυτούς τους λόγους, μην παραλείπετε ποτέ να κάνετε συχνές αναζητήσεις για τον εαυτό σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS