ΑρχικήsecurityΗ Google υποβαθμίζει τα apps που ζητούν πρόσβαση σε SMS και κλήσεις

Η Google υποβαθμίζει τα apps που ζητούν πρόσβαση σε SMS και κλήσεις

SMS

Το 2019 έρχεται με μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων για τους χρήστες.

Οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής συνεχίζουν καθώς προχωράμε στο νέο έτος.

Η Google θα αρχίσει να καταργεί τις εφαρμογές του Play Store που συλλέγουν δεδομένα από τα SMS και τις κλήσεις των χρηστών τις προσεχείς εβδομάδες, σύμφωνα με μια ανάρτησή  της τη Δευτέρα.

Η ανάρτηση λειτουργεί ως υπενθύμιση της νέας πολιτικής της εταιρείας για τους προγραμματιστές, να περιορίσουν τις άδειες για πρόσβαση σε SMS και κλήσεις, καθώς επιδιώκεται να βελτιωθεί ο έλεγχος των χρηστών πάνω στα δικά τους δεδομένα.

Ο νέος περιορισμός της Google ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, δίνοντας στους προγραμματιστές 90 μέρες να εξετάσουν τα αιτήματα για άδειες, καθώς η προσοχή γύρω από την προστασία της ιδιωτικότητας ήταν αυξημένη λόγω των πολυάριθμων σκανδάλων διαρροής δεδομένων το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένου του Facebook Cambridge Analytica saga.

Το Facebook έκανε επίσης αναφορά στους προγραμματιστές, την προηγούμενη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το εργαλείο χωρίς κωδικό για τις εφαρμογές Android τους, προκειμένου να γίνουν αλλαγές που είναι συνεπείς με τη νέα πολιτική της Google.

Οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλλουν μια φόρμα δήλωσης αδειών για να επιτρέψουν περαιτέρω έλεγχο από τη Google, αλλά ήταν αυστηρή με τη συμμόρφωση, έχοντας απορρίψει κάποιες αιτήσεις από προγραμματιστές, σύμφωνα με το Android Police.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS