ΑρχικήinetGoogle Chrome: Πώς να απελευθερώσετε χώρο για να ανοίξετε μία σελίδα

Google Chrome: Πώς να απελευθερώσετε χώρο για να ανοίξετε μία σελίδα

Αν έχετε παρατηρήσει στο Google Chrome πως κάποιες σελίδες δεν ανοίγουν και σας εμφανίζεται το μήνυμα «Not enough memory to open this page», σας προτείνουμε παρακάτω λύσεις για να το ανοίξετε. Αρχικά να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται για κάποιον ιό ή σφάλμα και το μήνυμα σημαίνει πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη RAM για να ανοίξετε ένα webpage, το οποίο ίσως περιλαμβάνει στοιχεία όπως βίντεο, animations και άλλα. Επιπλέον, να τονίσουμε πως αντί για αυτό το μήνυμα μπορεί να εμφανιστεί το «Google Chrome ran out of memory while trying to display this page». Και στις δύο περιπτώσεις, το μήνυμα σχετίζεται με την χωρητικότητα του Chrome. Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις τρόποι που αν τους εφαρμόσετε θα μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στην σελίδα.

Google Chrome

#1 Κλείστε τις καρτέλες και απενεργοποιήστε τα browser extensions

Αν κλείσετε άλλες καρτέλες και προγράμματα, τότε θα απελευθερωθεί χώρος στην RAM και θα ανοίξει η σελίδα που επιθυμείτε. Πιο συγκεκριμένα, κατευθυνθείτε στα extensions του Google Chrome και πατήστε το κουμπί «Customize». Μετά κάντε κλικ στο «More tools> Extensions» για να ανοίξετε την καρτέλα. Αφού έχετε πατήσει το «Extensions switch buttons», απενεργοποιήστε τα «add-ons». Εναλλακτικά, πατήστε το κουμπί «Remove» για να διαγράψετε τα extensions. Κάντε restart το Chrome και στη συνέχεια η σελίδα θα ανοίξει.

#2 Επέκταση του Page Filing

Η επέκταση του page filing αυξάνει το μέγεθος χωρητικότητας στο hard drive για περισσότερη μνήμη, την ώρα που το σύστημα ξεμένει από RAM. Για αυτό το λόγο,  ανοίξτε το «Cortana» ενώ πατάτε το κουμπί «Type here to search» στο taskbar. Στη συνέχεια, πατήστε «advanced system settings» στο κουτί αναζήτησης και πατήστε κλικ εκεί για να ανοίξετε ένα παράθυρο. Μετά επιλέξτε το «Advanced tab» και πατήστε το κουμπί των ρυθμίσεων για να ανοίξει ένα άλλο παράθυρο, όπου θα επιλέξετε το «Performance Options Window» και εκεί πατήστε το κουμπί «Change». Στη συνέχεια αποσύρετε την επιλογή «Automatically manage paging file size for all drives» και επιλέξτε το «custom size». Εκεί βάλτε ένα «figure» στο αρχικό μέγεθος κειμένου που κρύβει τα «Recommended and Currently allocated values». Τέλος, πατήστε το κουμπί «Set» και πατήστε ΟΚ για να κλείσει το παράθυρο.

#3 Κάντε εκκαθάριση στο Chrome Cache

Η εκκαθάριση στο cache του Chrome αποτελεί άλλη μία λύση, καθώς μπορεί να εμφανίσει σελίδες που δεν φαίνονται λόγω έλλειψης χώρου. Για να δείτε το page που επιθυμείτε, πατήστε κλικ στο «Customize Google Chrome» και επιλέξτε «More tools» και «Clear browsing data» για να ανοίξετε ένα παράθυρο, στο οποίο θα επιλέξετε το «Cached images and files». Επιπροσθέτως, κάντε κλικ στα Cookies και σε άλλα «site data» στο κουτί ελέγχου και επιλέξτε το «all time» στο «Time range drop-down menu» και πατήστε το «Clear Data option». Τότε η σελίδα που επιθυμείτε, θα εμφανιστεί!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS