ΑρχικήinetΠώς θα σκανάρετε έναν QR κωδικό χωρίς εφαρμογές

Πώς θα σκανάρετε έναν QR κωδικό χωρίς εφαρμογές

Σήμερα, οι QR κωδικοί εντοπίζονται σχεδόν παντού, όπως για παράδειγμα στις πλατφόρμες τρένων, στα postcards, στα social media και αλλού. Όμως το ερώτημα είναι αν η εφαρμογή για το σκανάρισμα των QR κωδικών είναι πράγματι απαραίτητη.

QR

Αρχικώς, να επισημανθεί πως από τη στιγμή που οι χρήστες συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να κατεβάσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή μόνο και μόνο για να διαβάσει έναν κωδικό, οι αριθμοί των apps έπεσαν πολύ. Αυτό οφείλεται στο ότι εξαρχής η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή, καθώς ο χρήστης μπορεί να ψάξει στο Google το όνομα μίας εταιρείας και να πάει απευθείας στο website της από το να κατεβάσει την εφαρμογή, να σκανάρει τον κωδικό και να πάει στο browser για να δει το περιεχόμενο.

Παρόλα αυτά το concept ενός QR κωδικού παρέμεινε ισχυρό. Επιτέλους, οι κατασκευαστές των mobiles ήρθαν αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση, καθώς έδωσαν τη δυνατότητα στα νέα μοντέλα κινητών να σκανάρουν QR κωδικούς μόνο με την χρήση της ενσωματωμένης εφαρμογής στην κάμερα.

Πώς θα σκανάρετε QR κωδικούς;

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πως να σκανάρετε αυτούς τους κωδικούς, παρακάτω θα δείτε με απλές οδηγίες πως να το κάνετε σε iPhone αλλά και Android κινητό με ενεργοποιημένο το Bixby.

Για το iPhone

Ανοίξτε το camera app στο iPhone σας και στη συνέχεια εστιάστε στο σημείο που επιθυμείτε να ανοίξετε. Στην κορυφή της οθόνης θα υπάρξει μια ειδοποίηση που θα σας δείξει την πηγή της σελίδας και αν το πατήσετε, θα πλοηγηθείτε στη σελίδα.

Για το Android

Ανοίξτε το camera app που έχει ενεργοποιημένο το Bixby (κάποιες φορές λέγεται Bixby Vision) και μετά εστιάστε στον κωδικό που θέλετε να ανοίξετε. Από τη στιγμή που η κάμερα θα δει τον κωδικό, αυτό αυτόματα θα διαβάσει και θα ανοίξει τη σελίδα.

Τι είναι το QR code και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι εντελώς μοναδικοί και αποθηκεύουν ένα μικρό ποσοστό δεδομένων, στα οποία μπορεί ο χρήστης να αποκτήσει πρόσβαση απλά και μόνο με το σκανάρισμα της εικόνας. Κάθε QR κωδικός περιέχει μια οδηγία, η οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα ενός website ή πληροφορίες log-in. Αυτοί οι κωδικοί λοιπόν είναι αρκετά εύκολοι προς χρήση αλλά και εξίσου σημαντικοί, επειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις επιχειρήσεις σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να βελτιώσετε τις online κριτικές της εταιρείας σας, προσθέστε έναν QR κωδικό για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Αναλογιστείτε την επιρροή που θα έχει αυτό το είδος μάρκετινγκ στο κοινό σας, καθώς με το άνοιγμα ενός QR κωδικού ο χρήστης μεταβαίνει αυτόματα σε landing page αντί να ακολουθεί περισσότερα βήματα!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS