ΑρχικήsecuritySoftware engineer έπιασε δουλειά στη Yahoo για να βλέπει σεξουαλικές στιγμές χρηστών

Software engineer έπιασε δουλειά στη Yahoo για να βλέπει σεξουαλικές στιγμές χρηστών

Ένας πρώην software engineer της Yahoo κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών κατά την διάρκεια της συνεργασίας με την εταιρεία. Ο μηχανικός εισέβαλε στους λογαριασμούς χιλιάδων χρηστών της Yahoo, ενώ αναζητούσε ευαίσθητες εικόνες και βίντεο. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και τα δικαστικά έγγραφα το επιβεβαίωσαν.

Yahoo

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος;

Το όνομα του μηχανικού είναι ο Reyes Daniel Ruiz. Είναι 34 χρονών και ζει στο Tracy της Καλιφόρνια. Αντιμετωπίζει πέντε χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Νωρίτερα φέτος, τον Φεβρουάριο, αφέθηκε ελεύθερος με χρέη ύψους 200.000 δολαρίων.

Πώς μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς;

Ο Αμερικανός εισαγγελέας David L. Anderson επιβεβαίωσε σε μια δήλωση ότι ο Ruiz έχει παραδεχθεί το έγκλημά του. Χρησιμοποίησε την δουλειά του για να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα της Yahoo και να χακάρει περίπου 6.000 λογαριασμούς. Πολλά από αυτά ανήκουν σε νεαρές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών φίλων και συναδέλφων του.

Μόλις αποκτούσε πρόσβαση στον λογαριασμό τους, ο Ruiz θα χάκαρε στη συνέχεια τα iCloud, DropBox, Gmail, Facebook μηνύματα των χρηστών και άλλους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που συνδέονται με το λογαριασμό Yahoo. Θα αναζητούσε ενεργά σεξουαλικές εικόνες και βίντεο.

Σύντομα, η Yahoo κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνα. Ωστόσο, ο Ruiz κατέστρεψε τον υπολογιστή και τον σκληρό δίσκο τον οποίο χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο των χρηστών. Τα αρχεία αρχικά σφραγίστηκαν και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση απομακρύνθηκαν από το δικαστικό αρχείο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Ruiz χάκαρε αυτούς τους λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS