Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 04:10
Αρχική security Η NSA λανσάρει μια νέα κυβερνητική αμυντική υπηρεσία

Η NSA λανσάρει μια νέα κυβερνητική αμυντική υπηρεσία

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας, την Τρίτη, θα λανσάρει έναν οργανισμό για την πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας – με στόχο επίσης την προστασία των κρίσιμων ιδιωτικών συστημάτων.

Για δεκαετίες, το πρακτορείο είχε οργανισμό στον τομέα της άμυνας στον κυβερνοχώρο, το Information Assurance Directorate, ο οποίος επικεντρωνόταν στη διασφάλιση των διαβαθμισμένων και ευαίσθητων δικτύων της κυβέρνησης, καθώς και των ιδιωτικών τομέων », όταν τους ζητήθηκε.

NSA

Αυτό που είναι νέο, δήλωσαν οι επίσημοι υπάλληλοι της NSA, είναι ότι ο οργανισμός συσπειρώνει κάτω από μια στέγη, την ανίχνευση απειλών, την κυβερνητική άμυνα και το προσωπικό των μελλοντικών τεχνολογιών. Ο νέος οργανισμός ονομάζεται Cybersecurity Directorate.

“Η αποστολή της οργάνωσης είναι να αποτρέψει και να εξαλείψει τις απειλές”, δήλωσε η Anne Neuberger, διευθυντής του οργανισμού. “Στόχος μας είναι η λειτουργική νοημοσύνη.”

Η δημιουργία της υπηρεσίας ανυψώνει την προβολή της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η υπηρεσία Information Assurance Directorate, της οποίας ο επικεφαλής αναφέρεται στον διευθυντή της NSA, αναδιπλώθηκε σε μια νέα επιχειρησιακή διεύθυνση μετά την αναδιοργάνωση που έγινε πριν από αρκετά χρόνια, οδηγώντας σε αυτό που ορισμένοι ονομάζουν μείωση της αμυντικής αποστολής.

Το κοινό γνωρίζει την NSA ως ισχυρό ηλεκτρονικό οργανισμό κατασκοπείας που συλλέγει τις πληροφορίες, παρεμποδίζοντας τις ραδιοφωνικές, δορυφορικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες χακάροντας υπολογιστές με ξένους στόχους στο εξωτερικό. Λίγοι γνωρίζουν την αμυντική αποστολή του οργανισμού για την προστασία των ψηφιακών συστημάτων, μια δουλειά που ενεργοποιείται από τα δεδομένα που συλλέγονται από την “προσβλητική” ή τη συλλογή πληροφοριών από το σπίτι.

Οι άνθρωποι αστειεύονταν με τα αρχικά του οργανισμού λέγοντας τον “No Such Agency”, επιδιώκοντας να μην είναι τόσο μυστικός στις δουλειές του. Και η νέα Διεύθυνση θα προσπαθήσει έγκαιρα να αλλάξει την φήμη της υπηρεσίας πληροφοριών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανέφεραν οι επίσημοι υπάλληλοι.

Ένα παράδειγμα είναι τα “συστήματα χρεώσεων χονδρικής”, μέσω των οποίων οι τράπεζες διευκολύνουν τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές μεγάλων ποσοτήτων μεταξύ τραπεζών υψηλής αξίας. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο στόχος θα είναι οι μεγάλες τράπεζες, αλλά είναι επίσης μερικοί από τους εξειδικευμένους παίκτες και τους προμηθευτές μπουτίκ λογισμικού”, δήλωσε ο Christopher Krebs, επικεφαλής του DHS ‘Cybersecurity and Infrastructure Security Agency.

Ο στόχος, δήλωσε η Neuberger, είναι “η ενσωμάτωση ολόκληρης της αποστολής μας στον κυβερνοχώρο, ώστε να υπάρχει μία εστίαση … να μοιραζόμαστε όλες τις πληροφορίες όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να οικοδομήσουμε την ασφάλεια του τομέα DHS.”

Ένας πρώην ανώτερος επίσημος υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών επαίνεσε την NSA ότι επιδιώκει “να έχει πιο ενεργό ρόλο” στην ανταλλαγή πληροφοριών για την προστασία του ιδιωτικού τομέα. “Το μοναδικό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν γίνει πριν από μερικά χρόνια”, δήλωσε ο πρώην ανώτερος υπάλληλος. “Δεν χρειαζόταν να φτιάξετε μια νέα διεύθυνση για όλο αυτό. Φαίνεται να γίνεται να κάνετε μια νέα δήλωση.”

Ο νέος οργανισμός θα συνεχίσει το έργο που κάνει εδώ και χρόνια ο αμυντικός βραχίονας της NSA – την ανάπτυξη προτύπων ασφαλείας για στρατιωτικές και εμπορικές τεχνολογίες αλλά θα επικεντρωθεί και στις μελλοντικές τεχνολογίες.

“Αν κατασκευάσετε ασφαλή προϊόντα, είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρό να τα προφυλάξετε”, είπε. Οι αμυντικές επιχειρήσεις εξέφρασαν την ανοικτή στάση της πρωτοβουλίας, αλλά παίρνουν μια στάση αναμονής. Οι εταίροι στο εξωτερικό, εν τω μεταξύ, ριζώνουν για την επιτυχία της.

Εάν η NSA και η DHS συνεργαστούν αποτελεσματικά στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, δήλωσε ο Ciaran Martin, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Cybersecurity της Βρετανίας. Η οργάνωσή του, η οποία ανήκει στην ηλεκτρονική υπηρεσία κατασκοπείας της Βρετανίας GCHQ, συνδυάζει αποτελεσματικά κάτω από την ίδια στέγη το βρετανικό ισοδύναμο των συνιστωσών άμυνας στον κυβερνοχώρο της DHS και της NSA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...