ΑρχικήsecurityΤο Googlebot ίσως να έκανε επίθεση DDOS στην μολυσμένη σελίδα σας!

Το Googlebot ίσως να έκανε επίθεση DDOS στην μολυσμένη σελίδα σας!

Webmasters που αφαίρεσαν μεγάλης κλίμακας μολύνσεις από spam από την ιστοσελίδα τους μπορεί κάποιες φορές να δέχτηκαν επίθεση DDoS από τη μηχανή αναζήτησης crawling bot της Google, γνωστή και ως Googlebot.

Το Googlebot ίσως να έκανε επίθεση DDOS στην μολυσμένη σελίδα σας!

Αυτό το έξω από τα συνηθισμένα σενάριο έχει συζητηθεί από τους ερευνητές της Sucuri, οι οποίοι προειδοποιούν τους webmasters και τους ωθούν να ρυθμίσουν σωστά την κόνσολα Google Search τους (παλαιότερα γνωστή και ως Webmasters Tools) πριν αφαιρέσουν τα spam HTML αρχεία από τον Web host τους.

Το προσωπικό της Sucuri παρατήρησε μια πρόσφατη εκστρατεία spam που θέτει σε κίνδυνο ιστοσελίδες και αφήνει πίσω της πολλά αρχεία ανεπιθύμητα μηνύματα HTML. Τα αρχεία αυτά είναι αβλαβή και δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε πιο επικίνδυνες ιστοσελίδες.

Οι επιτιθέμενοι αφήσουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιων αρχεία σε πολλά directories ιστοσελίδων που έχουν παραβιαστεί. Αυτές οι σελίδες HTML συνδέουν σε άλλες μη ασφαλείς ιστοσελίδες, δημιουργώντας ένα αυτόνομο πλέγμα κακόβουλων ιστοσελίδων που συνδέονται μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση καλύτερου SEO και να ανέβουν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Η τακτική είναι αρχαία, αλλά η Google είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα και ορισμένες εκστρατείες spam μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιώντας και τέτοιου είδους απαρχαιωμένα κόλπα.

Σε περιπτώσεις όπου οι webmasters παρατηρήσουν τις μολύνσεις, η Sucuri, πωλητής της ασφάλειας για τους ιστοχώρους, προειδοποιεί ότι η αφαίρεση όλων των αρχείων με τη μία χωρίς να περάσουν από μια συγκεκριμένη σειρά βημάτων μπορεί να οδηγήσει σε δύο αρνητικά αποτελέσματα.

Το ένα είναι μια γρήγορη πτώση του PageRank της Google, λόγω του υψηλού αριθμού των 404 errors που θα ενφανίζονται από την εσφαλμένη αφαίρεση των ανεπιθύμητων HTML αρχείων.

Το δεύτερο είναι πιο επικίνδυνο και εμφανίζεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου μπορεί να οδηγήσει τυχαία σε μια επίθεση DDoS από το Googlebot, εάν οι κατάλληλες ρυθμίσεις δεν γίνουν στη Google Search Console.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Sucuri έχει εκδώσει μια σειρά από βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, έτσι ώστε οι webmasters να μην πάθουν μεγαλύτερη ζημιά κατά τον καθαρισμό των ιστοσελίδων τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS