ΑρχικήsecurityΨηφιακά σύνορα η άμυνα της Γερμανίας για τα cyberattacks!

Ψηφιακά σύνορα η άμυνα της Γερμανίας για τα cyberattacks!

Η Γερμανία βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας μια νέας στρατηγικής cybersecurity, που θα εισάγει ψηφιακά σύνορα σε περίπτωση ιδιαίτερα επιθετικού cyberattack. Μάλιστα, προσπαθεί να παρασύρει σε αυτό και ολόκληρη την Ευρώπη.

ψηφιακά σύνορα

Το σχέδιο στην ουσία είναι ότι σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας επίθεσης, η Ευρώπη θα είναι σε θέση να διακόψει το internet παγκοσμίως και να θέσει ένα ψηφιακό σύνορο που θα αποτρέπει τους hackers από την διεκπεραίωση του στόχου τους.

Αυτή η λύση της Γερμανίας για ψηφιακά σύνορα, δεν είναι η πρώτη που δόθηκε. Συγκεκριμένα, σύντομα θα τεθεί σε ισχύ στην Ρωσία ο νόμος περί κυριαρχικού internet. Αυτό θα σημαίνει το εξής: Εάν μια χώρα είναι υπό επίθεση και είτε πρέπει να αποκλειστεί από το internet είτε πρέπει να αποκλείσει την πρόσβαση από άλλους, είναι ανάγκη να διασφαλίσει ότι το internet εντός της συγκεκριμένης χώρας θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Στην περίπτωση της Ρωσίας, στόχος της προσπάθειας αυτής φαίνεται να είναι η επίτευξη της λογοκρισίας.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, Thomas Tschersich, παρουσίασε το γερμανικό πλάνο και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν ήδη ένα αντίστοιχο σύστημα που επιτρέπει τη συνήθη λειτουργία σε περίπτωση που οι συνδέσεις με το παγκόσμιο internet αποκόπτονται για οποιοδήποτε λόγο. Ακόμη δήλωσε ότι η λύση των ΗΠΑ προσφέρει «ίση ισορροπία ελευθερίας και ασφάλειας», ενώ παράλληλα προσθέτει ότι για την ώρα δεν έχουν καταλήξει στον καλύτερο τρόπο αποσύνδεσης.

ψηφιακά σύνορα

Επιπλέον, ο Thomas Tschersich, υποστήριξε ότι με την νέα τακτική δεν πρόκειται να εμποδίσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες, αλλά να αμυνθεί εναντίον της εξωτερικής επίθεσης. Φυσικά η απόφαση βρήκε επικριτές οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη λύση άμυνας.

Στην ομιλία του ακόμη τόνισε ότι οι παλαιότερες επιθέσεις στην Ευρώπη, αποδεικνύουν ότι είναι απροστάτευτη από εξωτερική επίθεση. Επίσης, εάν τελικά η Γερμανία πετύχει τον σκοπό της και η Ευρώπη αρχίσει να διακόπτει την πρόσβαση στο παγκόσμιο internet, ενδεχομένως να προκύψει ένα άλλο σύνολο ζητημάτων. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό το σύστημα να παραβιαστεί για πολιτικούς σκοπούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS