ΑρχικήinetAutonomous Linux: Ανακοινώθηκε το νέο λειτουργικό σύστημα της Oracle!

Autonomous Linux: Ανακοινώθηκε το νέο λειτουργικό σύστημα της Oracle!

Την Δευτέρα στις 16 Σεπτεμβρίου, η Oracle ανακοίνωσε το Oracle Autonomous Linux. Πρόκειται για ένα αυτόνομο λειτουργικό σύστημα, που στην ουσία αυτενεργεί για τα πάντα. Συντηρείται μόνο του, συντονίζεται μόνο του και ίσως το πιο σημαντικό επιδιορθώνεται μόνο του.

Autonomous Linux

Αυτή η αυτονομία είναι τεχνολογία δεύτερης γενιάς cloud. Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, ο πραγματικός στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία του πρώτου πραγματικά αυτόνομου cloud παγκοσμίως.

Το Autonomous Linux είναι βασισμένο στο Oracle Linux, όπως και το Oracle Cloud και Oracle Engineering Systems. Όλες οι εφαρμογές του Red Hat θα υποστηρίζονται από το Autonomous. Το λειτουργικό σύστημα είναι δωρεάν για τους πελάτες του Oracle Cloud.

Επιπλέον, η εταιρεία την Δευτέρα ανακοίνωσε και την Oracle OS Management Service, μια υπηρεσία για την παρακολούθηση και τον έλεγχο συστημάτων, ανεξάρτητα αν εκτελούν Autonomous Linux, Linux ή Windows. Το νέο OS προσφέρει αυτόματες ενημερώσεις ασφαλείας καθημερινά χωρίς διακοπές.

Όπως υποστηρίζει ο Ellison, η αυτονομία είναι το κλειδί στην ασφάλεια των δεδομένων, καθώς δεν υφίσταται το ανθρώπινο λάθος και δεν υπάρχει απώλεια δεδομένων.

Προς βελτίωση του αυτόνομου συστήματος, η Oracle ανακοίνωσε και μια σειρά από νέες υπηρεσίες ασφαλείας όπως το Oracle Data Safe το οποίο είναι ένα ενιαίο κέντρο ελέγχου για την παρακολούθηση των ζητημάτων ασφαλείας και τον εντοπισμό ευαίσθητων δεδομένων.

Η Oracle Cloud διαθέτει 16 περιφέρειες παγκοσμίως και σχεδιάζει να ξεκινήσει 20 νέες περιφέρειες μέχρι το τέλος του 2020. Η Oracle Cloud Infrastructure επεκτείνεται σε νέες. Το ευρύτερο αποτύπωμα της OCI θα περιλαμβάνει περιοχές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, καθώς και νέες κυβερνητικές περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Autonomous Linux

Ο Ellison έκανε μια ακόμη σειρά από ανακοινώσεις στο OpenWorld. Αρχικά, ανακοίνωσε το Oracle Cloud Free, το οποίο επιτρέπει σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το Autonomous Linux και το Oracle Cloud Infrastructure, να το κάνει δωρεάν για απεριόριστο χρόνο. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε νέες προσθήκες στο Exadata portfolio. Το Oracle Exadata X8M και το Oracle Generation 2 Exadata Cloud.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS