ΑρχικήsecurityΘέλετε να αρχίσετε καριέρα cybersecurity; Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Θέλετε να αρχίσετε καριέρα cybersecurity; Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η αλλαγή της καριέρας δεν είναι ποτέ εύκολη. Όσο περισσότερο έχετε εντρυφήσει στην εκάστοτε καριέρα, τόσο πιο δύσκολο είναι να την αποχωριστείτε και να κάνετε το επόμενο βήμα. Σε όποια ηλικία κι αν είστε, μια νέα καριέρα κρύβει ρίσκο και σας κατακλύζει με άγχος. Πολλές φορές, επαγγελματίες που είναι δυσαρεστημένοι με την καριέρα τους, αρνούνται να κάνουν το επόμενο βήμα σε άλλη καριέρα, λόγω αβεβαιότητας και μειωμένης εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

cybersecurity

Για τους ανθρώπους που διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια ή την εμπειρία, το cybersecurity είναι ένας τομέας που αποτελεί εξαίρετη επιλογή. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ότι το cybersecurity είναι από τις πλέον απαιτητικές, αλλά παράλληλα ταχύτατα αναπτυσσόμενες κατηγορίες. Τα cyberattacks είναι ολοένα και πιο συχνά, αλλά και σοβαρά. Δικαιολογείται έτσι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, πραγματοποίησε αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα του cybersecurity κατά 28% μέχρι το 2026.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα σπουδών για το cybersecurity στα πανεπιστήμια και τα κολέγια, με αποτέλεσμα το εργατικό δυναμικό που προκύπτει από εκεί να μη διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις. Έτσι, οι εταιρείες έχοντας συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη, αναζητούν έμπειρους επαγγελματίες, που διαθέτουν ήδη τα προσόντα και την τεχνογνωσία στο αντικείμενο.

Ο τομέας του cybersecurity είναι ιδιαίτερα ελκυστικός και λόγω των χρηματικών απολαβών. Κατά μέσο όρο, ένας επαγγελματίας στο cybersecurity κερδίζει 97.000 δολάρια τον χρόνο.

Ο πιο σύντομος δρόμος για μια τέτοια καριέρα είναι μέσω του IT. Συνήθως δε, οι εργοδότες που προσπαθούν να καλύψουν θέσεις στον τομέα της ασφάλειας του Internet, αναζητούν εργαζόμενους με σταθερή εμπειρία σε βασικές τεχνολογίες πληροφορικής. Τέτοιες γνώσεις έχουν, για παράδειγμα, οι μηχανικοί software, οι τεχνικοί IT και οι προγραμματιστές.

Κατάλληλοι για μια θέση cybersecurity, θα μπορούσαν να είναι είτε άνδρες είτε γυναίκες στον σύγχρονο στρατό. Πολλοί από αυτούς, διαθέτουν πρακτική εμπειρία με μια από τις πιο εξελιγμένες διαθέσιμες τεχνολογίες. Έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες πληροφορίες δικτύων, που αποτελούν στόχο για hackers.

cybersecurity

Σε κάθε περίπτωση, ο ιδανικός υποψήφιος είναι καλό να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία, καθώς οι άνθρωποι στο cybersecurity πρέπει να κατανοούν ακριβώς τι προστατεύουν και ποιοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ευπάθειες.

Επειδή πολλές φορές υπάρχουν έντονες συνθήκες πίεσης, καλό είναι ο υποψήφιος να διαθέτει ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και να μπορεί να διατηρεί την ηρεμία στον ίδιο αλλά και στους γύρω του.

Εξίσου σημαντικές είναι η επιμονή και η επινοητικότητα. Οι εταιρείες προτιμούν υπαλλήλους που δεν παραιτούνται στην πρώτη δυσκολία και αναζητούν τρόπους επίλυσης του ενδεχόμενου προβλήματος.

Αυτές οι δεξιότητες είναι ικανές να σας δώσουν την κατάλληλη ώθηση για να αλλάξετε καριέρα. Ο κλάδος του cybersecurity είναι μεν συναρπαστικός, αλλά αποτελεί και μια σημαντική πρόκληση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS