ΑρχικήsecurityΕταιρεία ασφαλείας επιχείρησε διάρρηξη με την πρόφαση pen testing!

Εταιρεία ασφαλείας επιχείρησε διάρρηξη με την πρόφαση pen testing!

Στις 12.30 π.μ. της 11ης Σεπτεμβρίου, δύο άνδρες υπάλληλοι της εταιρείας Coalfire, με έδρα το Κολοράντο, συνελήφθησαν για κλοπή τρίτου βαθμού και κατοχή εργαλείων διάρρηξης της Κρατικής Δικαστικής Διοίκησης(SCA). Οι ίδιοι υποστήριξαν, ότι βρίσκονταν στον χώρο για pen testing.

pen testing

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το SCA προσέλαβε μια cybersecurity εταιρεία, για pen testing σε ηλεκτρονικά αρχεία της κομητείας τους Ντάλας. Αντ’ αυτού, πριν λίγες μέρες εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, δύο άνδρες ηλικίας 29 και 43 ετών να προσπαθούν να παραβιάσουν την είσοδο.

Εκείνοι έσπευσαν να δηλώσουν στους αστυνομικούς, ότι εργάζονται στην εταιρεία Coalfire και ότι η παρουσία τους στο SCA ήταν για το εν λόγω pen testing. Ακόμα, υποστήριξαν ότι ο περίπολος τους γύρω από το κτίριο ήταν μέρος της συμφωνίας, καθώς μέσα στα καθήκοντα τους ήταν να ελέγξουν το σύστημα συναγερμού αλλά και τον χρόνο απόκρισης της αστυνομία. Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι της κομητείας τους Ντάλας δεν ήταν ενήμεροι.

Όπως δήλωσαν αργότερα οι υπεύθυνοι, οι δύο άνδρες όντως εργάζονταν στην εταιρεία που είχε προσληφθεί για τον έλεγχο των αρχείων. Στην ουσία αυτό θα συνέβαινε επιχειρώντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δικαστικά αρχεία με διάφορα μέσα, ώστε να εντοπιστούν τυχόν τρωτά σημεία. Ωστόσο, η SCA δεν είχε προβλέψει την αναγκαστική είσοδο σε ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο υποτιθέμενοι pen testers συνελήφθησαν άμεσα και πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστή για προκαταρκτική ακρόαση στις 23 Σεπτεμβρίου.

pen testing

Η Coalfire αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος, καθώς πρόκειται για ενεργό νομικό ζήτημα. Έσπευσε, όμως, να τονίσει στο SC Magazine, ότι από 2001 έχουν διεξαχθεί πάνω από 10.000 pen testing και όλοι οι υπάλληλοι εργάζονται με επιμέλεια για να εξασφαλίσουν ότι οι δεσμεύσεις πραγματοποιούνται με απόλυτη ακεραιότητα και ακολουθούν πιστά τους στόχους του εκάστοτε πελάτη.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS