ΑρχικήsecurityΙσραήλ: Οι αρχές συνέλαβαν στελέχη εταιρείας παρακολούθησης κινητών

Ισραήλ: Οι αρχές συνέλαβαν στελέχη εταιρείας παρακολούθησης κινητών

ΙσραήλΣύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στελεχών μιας εταιρείας, που πουλά εργαλεία παρακολούθησης για κινητές συσκευές.

Πρόκειται για την εταιρεία Ability Inc. Συγκεκριμένα, οι αρχές συνέλαβαν στελέχη δυο θυγατρικών της Ability Inc., των Computer & Software και Ability Security Systems. Οι εταιρείες αυτές προμηθεύουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο με hacking εργαλεία για κινητά.

Τα εργαλεία της Ability, θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους. Αξιοποιούν ευπάθειες στα πρωτόκολλα των τηλεπικοινωνιών και παρακολουθούν αποτελεσματικά τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από πολύμηνη έρευνα της ισραηλινής κυβέρνησης στις υποθέσεις της εταιρείας.

Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας ανέστειλε την άδεια εξαγωγής της εταιρείας. Αυτή η άδεια επέτρεπε στην Ability να πουλά τα εργαλεία της και σε άλλες χώρες πέρα από το Ισραήλ.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι η αστυνομία αποφάσισε να συλλάβει τα στελέχη των θυγατρικών εταιρειών, καθώς συνέχιζαν να πουλούν τα προϊόντα τους σε περιοχές εκτός του Ισραήλ, χωρίς άδεια εξαγωγών, παραβιάζοντας έτσι τους νόμους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Επιπλέον, υπήρχαν κατηγορίες για απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Το οικονομικό τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ διεξήγαγε ξεχωριστή έρευνα γι’ αυτή την υπόθεση.

Οι έρευνες και για τις δύο υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων στελεχών. Επίσης, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έγιναν οι συλλήψεις.

Τον Ιούνιο η εταιρεία αντιμετώπισε και ένα άλλο νομικό πρόβλημα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) άσκησε αγωγή κατά της Ability και των δύο βασικών στελεχών της, καθώς η εταιρεία κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των μετόχων μιας εταιρείας με την οποία είχαν συγχωνευθεί.

Η Ability έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μια έκθεση του Forbes το 2017 έδειξε ότι η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει διάφορα οικονομικά θέματα λόγω κάποιων λανθασμένων κινήσεων και επενδύσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS