Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:18
Αρχική security Ισραήλ: Οι αρχές συνέλαβαν στελέχη εταιρείας παρακολούθησης κινητών

Ισραήλ: Οι αρχές συνέλαβαν στελέχη εταιρείας παρακολούθησης κινητών

ΙσραήλΣύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στελεχών μιας εταιρείας, που πουλά εργαλεία παρακολούθησης για κινητές συσκευές.

Πρόκειται για την εταιρεία Ability Inc. Συγκεκριμένα, οι αρχές συνέλαβαν στελέχη δυο θυγατρικών της Ability Inc., των Computer & Software και Ability Security Systems. Οι εταιρείες αυτές προμηθεύουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο με hacking εργαλεία για κινητά.

Τα εργαλεία της Ability, θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους. Αξιοποιούν ευπάθειες στα πρωτόκολλα των τηλεπικοινωνιών και παρακολουθούν αποτελεσματικά τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από πολύμηνη έρευνα της ισραηλινής κυβέρνησης στις υποθέσεις της εταιρείας.

Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας ανέστειλε την άδεια εξαγωγής της εταιρείας. Αυτή η άδεια επέτρεπε στην Ability να πουλά τα εργαλεία της και σε άλλες χώρες πέρα από το Ισραήλ.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι η αστυνομία αποφάσισε να συλλάβει τα στελέχη των θυγατρικών εταιρειών, καθώς συνέχιζαν να πουλούν τα προϊόντα τους σε περιοχές εκτός του Ισραήλ, χωρίς άδεια εξαγωγών, παραβιάζοντας έτσι τους νόμους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Επιπλέον, υπήρχαν κατηγορίες για απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Το οικονομικό τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ διεξήγαγε ξεχωριστή έρευνα γι’ αυτή την υπόθεση.

Οι έρευνες και για τις δύο υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι αστυνομικοί δεν θέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων στελεχών. Επίσης, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έγιναν οι συλλήψεις.

Τον Ιούνιο η εταιρεία αντιμετώπισε και ένα άλλο νομικό πρόβλημα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) άσκησε αγωγή κατά της Ability και των δύο βασικών στελεχών της, καθώς η εταιρεία κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των μετόχων μιας εταιρείας με την οποία είχαν συγχωνευθεί.

Η Ability έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μια έκθεση του Forbes το 2017 έδειξε ότι η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει διάφορα οικονομικά θέματα λόγω κάποιων λανθασμένων κινήσεων και επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....