ΑρχικήSecurityΈρευνα: Ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου πέφτει θύμα cyberattack

Έρευνα: Ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου πέφτει θύμα cyberattack

ΈρευναΟι ερευνητές της εταιρείας K7 Computing Ltd διεξήγαγαν μια έρευνα σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ινδία. Η μελέτη τους, «Cyber ​​Threat Monitor», έδειξε ότι ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου αντιμετώπισε κάποια επίθεση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα περισσότερα θύματα προέρχονταν από τις περιοχές Patna, Guwahati, Chennai, Bengaluru και Hyderabad.

Οι χρήστες από την Patna ήταν ο πρώτος στόχος των hackers, αφού σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των επιθέσεων ήταν 48%. Ακολουθεί η Guwahati με ποσοστό 46%. Όσον αφορά το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος, στην περιοχή Lucknow καταγράφηκαν επιθέσεις σε ποσοστό 45%, στην Chennai 48% και στην Kolkata 41%. Ο λιγότερο αγαπημένος στόχος των hackers ήταν το Νέο Δελχί, αφού σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό επιθέσεων (28%).

Ο διευθύνων σύμβουλος της K7 Computing Ltd δήλωσε σε συνέντευξή του: “Η έκθεση «Cyber ​​Threat Monitor» δείχνει το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών σε ολόκληρη τη χώρα και τονίζει την ανάγκη για μια πιο ενεργητική προσέγγιση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πολλά διαφορετικά είδη επιθέσεων σε κινητά, Windows υπολογιστές, Internet of Things συσκευές και άλλα συστήματα. Παρατήρησαν, επίσης, ότι οι μη σωστά διαμορφωμένοι servers εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές απειλές μαζί με τις Fileless επιθέσεις και τα Ransomware, που αυξάνονται συνεχώς.

Η μελέτη καταλήγει στο ότι ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στην Ινδία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά το 2019, γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας. Τα ποσοστά επιθέσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω δείχνουν ότι οι χρήστες της χώρας αποτελούν αγαπημένο στόχο των hackers. Καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εξελίσσουν συνεχώς τις τεχνικές τους, οι επιθέσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS