ΑρχικήsecurityIoT: Νέα cyberattacks σε αντλίες αερίου από Dark Web hackers!

IoT: Νέα cyberattacks σε αντλίες αερίου από Dark Web hackers!

Οι συσκευές που συνδέονται με το IoT(Internet of Things), αυξάνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι cybercriminals να στρέφονται περισσότερο σε αυτές. Ο λόγος; Τα προϊόντα των IoT συνεχώς πολλαπλασιάζονται και καθώς είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, όταν μια συσκευή γίνει στόχος hacker εύκολα μπορούν να επηρεαστούν όλες.

IoT

Και ενώ τα routers ήταν και παραμένουν ο κύριος στόχος για IoT cyberattacks, στα forums του Dark Web συζητιούνται πλέον όλο και περισσότερο οι αντλίες αερίου που συνδέονται στο Internet.

Αυτή την αποκάλυψη την έκαναν οι ερευνητές της Trend Micro, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα σε διαδικτυακές αγορές του Dark Web σε πέντε διαφορετικές γλώσσες: Ρωσικά, Πορτογαλικά, Αγγλικά, Αραβικά και Ισπανικά.

Το συμπέρασμα από μελέτη για IoT cyberattacks, είναι ότι η αγορά της Ρωσίας είναι με διαφορά η πιο εξελιγμένη στις underground κοινότητες αλλά και αυτή που θα αποφέρει τα περισσότερα έσοδα μέσω exploits. Η ρωσική κυβερνητική νομοθεσία απαιτεί να αντικατασταθούν όλοι οι ηλεκτρικοί μετρητές της χώρας με smart μετρητές. Έτσι, εύκολα οι hackers τροποποιούν το firmware αυτών των συσκευών και τις πωλούν σε ανυποψίαστους χρήστες. Έχει παρατηρηθεί, ότι οι τροποποιήσεις των smart μετρητών γίνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να καταγράφουν λιγότερο, με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός των χρηστών να είναι μικρότερος. Ωστόσο, πλέον πολλοί αναζητούν στο ρωσικό Dark Web, πληροφορίες και τρόπους να χακάρουν τις αντλίες αερίου τους.

IoT

Οι λόγοι αυτών των επιθέσεων είναι τις περισσότερες φορές για καλό σκοπό, αφού μειώνονται τα έξοδα απλών πολιτών. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου απίθανο το hacking των αντλιών αερίου, να προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν για DDoS(Distributed Denial of Service) επιθέσεις. Μια προηγούμενη έκθεση της Trend Micro, αποδεικνύει πως οι απομακρυσμένες και μη ασφαλισμένες αντλίες αερίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από hackers για μεγαλύτερες φυσικές βλάβες.

Φυσικά, υπάρχει τρόπος να προστατευθούν οι αντλίες αερίου, αλλά και αντίστοιχες συσκευές από hacking επιθέσεις. Οι χειριστές αυτών των συσκευών θα πρέπει να σκεφτούν τη χρήση VPN για κρυπτογράφηση και τον αμοιβαίο έλεγχο ταυτότητας τόσο για την συσκευή όσο και για τον χρήστη. Τέλος, τα συχνά updates και οι επιδιορθώσεις του software είναι απαραίτητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS