ΑρχικήsecurityΜαζικές συλλήψεις υπόπτων για παραβιάσεις εταιρικών email

Μαζικές συλλήψεις υπόπτων για παραβιάσεις εταιρικών email

συλλήψεις Το τελευταίο διάστημα, οι αρχές δέκα χωρών έχουν οργανώσει μια επιχείρηση για την εύρεση και τη σύλληψη απατεώνων, που στοχεύουν εταιρικά emails, εξαπατούν υπαλλήλους και κλέβουν χρήματα. Η επιχείρηση είναι γνωστή με το όνομα Operation rewired και κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες πέτυχε 281 συλλήψεις.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει περίπου 3,7 εκατομμύρια δολάρια από τους απατεώνας και έχουν επαναφέρει περίπου 118 εκατομμύρια δολάρια, που είχαν μεταφερθεί σε τρίτους λογαριασμούς μέσω απάτης.

Περισσότερες από τις μισές συλλήψεις (167) έγιναν στη Νιγηρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 105 από τις 167 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Port Harcourt, στη νότια Νιγηρία.

Οι υπόλοιποι ύποπτοι βρέθηκαν σε 9 διαφορετικές χώρες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε 74 συλλήψεις στις ΗΠΑ, 18 στην Τουρκία και 15 στη Γκάνα. Οι άλλες χώρες στις οποίες βρέθηκαν οι ύποπτοι είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Κένυα, η Μαλαισία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλοι οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί ασχολούνταν με έναν συγκεκριμένο τύπο απάτης. Την παραβίαση email. Κυρίως στόχευαν εταιρικά email. Σε αυτή την απάτη, οι hackers παραβιάζουν το λογαριασμό κάποιου ανώτερου (συνήθως) στελέχους μιας εταιρείας και στέλνουν email στους υπαλλήλους ή σε συνεργάτες και ζητούν πληρωμές ή μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς τους.

Το συγκεκριμένο είδος επίθεσης έχει εξελιχθεί πολύ τον τελευταίο καιρό και αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες απάτες.

Μια έκθεση του FBI έδειξε ότι οι Αμερικανικές εταιρείες έχασαν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 λόγω αυτής της απάτης.

Το FBI δημοσίευσε και μια άλλη έκθεση, σύμφωνα με την οποία, εταιρείες και χρήστες σε όλο τον κόσμο έχασαν περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019.

Αυτοί οι αριθμοί κινητοποίησαν τις αρχές στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο, να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων. Από τον Ιανουάριο του 2018 οι αμερικανικές υπηρεσίες αναζητούσαν τους απατεώνες, που κρύβονταν πίσω από αυτές τις απάτες.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν τον Ιούνιο του 2018. Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν 74 υπόπτους, να κατασχέσουν περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια και να επαναφέρουν 14 εκατομμύρια δολάρια, που είχαν μεταφερθεί παράνομα.

Πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2019, κατηγορήθηκαν άλλα 80 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν Νιγηριανοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κάποιοι από τους υπόπτους δεν έκλεβαν μόνο χρήματα. Αποκτούσαν πρόσβαση στα εταιρικά email για να κλέβουν προσωπικές πληροφορίες και οικονομικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για άλλες απάτες. Οι 281 ύποπτοι είχαν κλέψει περισσότερες από 250.000 ταυτότητες και έκαναν περισσότερες από 10.000 φορολογικές δηλώσεις. Στόχος τους  ήταν να λάβουν 91 εκατομμύρια δολάρια από επιστροφές φόρου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS