Τετάρτη, 27 Μαΐου, 00:03
Αρχική security Εύκολη πρόσβαση σε απαγορευμένα και blocked sites!

Εύκολη πρόσβαση σε απαγορευμένα και blocked sites!

Ο αποκλεισμός από διάφορα websites είναι συνήθως πολύ ενοχλητικός. Πολλές φορές γίνεται για λόγους ασφάλειας, όμως σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται στον χρήστη η πρόσβαση στο περιεχόμενο που ψάχνει, προκαλώντας την ενόχλησή του. Στη συνέχεια, θα δούμε 14 τρόπους για να έχετε πρόσβαση σε blocked sites.

 1. Χρησιμοποιήστε VPN.

Το VPN είναι ένα software που δεν επιτρέπει να φαίνεται η πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη. Η χρήση του VPN είναι μάλλον η καλύτερη λύση για να έχετε πρόσβαση σε απαγορευμένα sites.

blocked sites

 1. Χρησιμοποιήστε Proxy Websites.

Πολύ συχνά, στον χώρο εργασίας οι εργοδότες περιορίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα sites όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα streaming sites και τα προσωπικά emails. Σε αυτήν την περίπτωση, τα proxy websites μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα. Βέβαια, αυτή η επιλογή δεν είναι η πλέον ασφαλής.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα IP αντί για το URL.

Το URL κάθε website έχει μια διεύθυνση IP. Υπάρχει περίπτωση να έχει αποκλειστεί ένα συγκεκριμένο URL, αλλά όχι το αντίστοιχο IP. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση σε απαγορευμένα sites.

 • Στα Windows, πληκτρολογήστε tracert websitename.com στη γραμμή εντολών για να λάβετε τη διεύθυνση IP.
 • Στα Mac, ανοίξτε το Network Utility, κάντε κλικ στην επιλογή Traceroute στην κορυφή και εισαγάγετε τη διεύθυνση για να βρείτε τη διεύθυνση IP.
 • Στα iPhone και Android, βρείτε εφαρμογές με όνομα Traceroute στο App Store και στο Play Store.
 • Στα Linux, πληκτρολογήστε dig sitename.com στο Terminal για να πάρετε τη διεύθυνση IP.
 1. Αλλάξτε τον Proxy του δικτύου στον browser.

Κάποιες φορές, στα δίκτυα με blocked sites, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας proxy δικτύου. Έτσι, τη στιγμή που σε έναν παραμένετε αποκλεισμένοι, σε έναν άλλο όχι. Πρέπει να βρείτε την επιλογή connections/network στις ρυθμίσεις του browser. Εκεί, επιλέξτε είτε την επιλογή no proxy, είτε ένα διαφορετικό proxy.

 1. Χρησιμοποιήστε το Google Translate.

Πολλοί οργανισμοί δεν απαγορεύουν το Google Translate, καθώς πρόκειται για εκπαιδευτικό εργαλείο. Έτσι, με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να παρακάμψετε τον περιορισμό μετατρέποντας τα απαγορευμένα sites σε κάποια άλλη γλώσσα που ίσως γνωρίζετε.

 1. Παρακάμψετε τον αποκλεισμό μέσω extensions.

Το Hola και το ProxMate είναι μερικά extensions, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε blocked sites στο Chrome και σε άλλους browsers. Ακόμη, με το UltraSurf σας επιτρέπει να περιηγηθείτε ελεύθερα χρησιμοποιώντας το κρυπτογραφημένο δίκτυο proxy και είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει τείχη προστασίας.

 1. Μέθοδος ανασύνδεσης URL.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να πάτε στη γραμμή διεύθυνσης του browser και να πληκτρολογήσετε: https://www.url.com. Μετά, εάν σας εμφανιστεί η ειδοποίηση ασφαλείας, πατήστε Proceed Anyway.

 1. Αντικαταστήστε τον DNS server.

Στην ουσία αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την χρήση του Google DNS ή του OpenDNS για πρόσβαση στο internet. Παράλληλα, η αλλαγή του DNS διασφαλίζει την ιδωτικότητα του εκάστοτε χρήστη.

blocked sites

 1. Πηγαίνετε στο Machine Wayback.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που αποθηκεύει ένα αντίγραφο του μεγαλύτερου μέρους ενός website. Στην ουσία αποθηκεύει πολλές εκδόσεις του site και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προηγούμενες εκδόσεις. Χρησιμοποιείται επίσης για περιήγηση σε απαγορευμένα περιεχόμενα στο internet.

 1. Χρησιμοποιήστε το RSS feed.

Τα RSS readers μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και να διαβάσετε το περιεχόμενο ενός website. Έτσι, αρκεί να πάρετε το RSS feed και να το προσθέσετε στο RSS reader. Στην περίπτωση τώρα που το site δεν έχει feed, υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες υπηρεσίες online για τη δημιουργία του.

 1. Χρησιμοποιήστε το TOR.

Ο browser TOR θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο bypass σε blocked sites. Χρησιμοποιείται επίσης για την είσοδο στο dark web και γενικότερα σε sites που συνήθως αποκλείονται.

 1. Αλλάξτε το internet network.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε blocked sites, κάνοντας επανεκκίνηση το Wi-Fi router, για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να παραχωρήσει άλλη διεύθυνση IP.

 1. Χρησιμοποιήστε μετατροπέα HTML σε PDF.

Το SodaPDF για παράδειγμα, παρέχει μια δωρεάν online υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε απευθείας ένα site στον υπολογιστή σας, χωρίς καν να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Απλώς πηγαίνετε σε αυτό το link και εισάγετε την επιθυμητή διεύθυνση URL.

 1. Χρησιμοποιήστε τον Firefox από ένα USB drive.

Αν ξέρετε ότι θα βρεθείτε σε χώρο, που μπλοκάρει websites, εγκαταστήστε έναν Firefox browser σε ένα USB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...