ΑρχικήsecurityHacker των Anonymous διέρρεε emails της CIA στο WikiLeaks

Hacker των Anonymous διέρρεε emails της CIA στο WikiLeaks

O Jeremy Hammond διέρρευσε εκατομμύρια emails από την CIA Stratfor στο WikiLeaks και τώρα έχει μεταφερθεί στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να καταθέσει στο δικαστήριο. Φαίνεται πως για την ώρα αρνείται να το κάνει, θέτοντας σε κίνδυνο την αποφυλάκισή του. Για την ώρα έχει μεταφερθεί εκεί που κρατείται η Chelsea Manning, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Julian Assange το ιδρυτή του WikiLeaks. Ο Hammond παραδέχθηκε την ενοχή του για το hacking του Stratfor το 2013, προκειμένου να μην δώσει πληροφορίες για τους ομοϊδεάτες του ακτιβιστές.

WikiLeaks

Ο Hammond καταδικάστηκε με 10 χρόνια φυλάκιση, αφού δήλωσε ένοχος. Πήρε ασυλία για δίωξη από τα υπόλοιπα ομοσπονδιακά δικαστήρια όμως, λόγω συμμετοχής σε πρόγραμμα κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών που διεξάγεται στη φυλακή, αναμένεται η αποφυλάκισή του τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Φυσικά θα μπορούσε να εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, δεδομένου του ότι όταν του ζητήθηκε αρνήθηκε να καταθέσει. Η πρώην στρατιωτική αναλυτής Chelsea Manning, που έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί από τον περασμένο Μάιο, για τη διαρροή εμπιστευτικών στρατιωτικών εγγράφων που περιείχαν τα στρατιωτικά αρχεία του Ιράκ και του Αφγανιστάν στο WikiLeaks, αντιμετωπίζει έως και 18 επιπλέον μήνες κράτησης και σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε πρόστιμο, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει εναντίον του Julian Assange.

WikiLeaks

Όπως δήλωσε ο Jeremy Hammond, τα δικαστικά όργανα είναι εργαλεία της κυβέρνησης που ερευνούν και εκφοβίζουν ακτιβιστικές ομάδες όπως το WikiLeaks. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την πασίγνωστη online ομάδα ακτιβιστών Anonymous. Το 2011 κατάφερε να χακάρει τους servers του Stratfor και διέρρευσε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια emails της CIA στο WikiLeaks. Πολλά από αυτά, έκρυβαν λεπτομέρειες για την κυβέρνηση και τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν τον Assange αλλά και για τον οργανισμό που βοήθησε τελικά να εντοπιστεί.

Ο Julian Assange κρατείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καταδικαστεί για πολλαπλές νομικές παραβιάσεις σε θέματα κατασκοπείας με 175 χρόνια φυλάκισης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS