ΑρχικήsecurityHKEx: Hackers πραγματοποίησαν DDoS επίθεση στα sites της εταιρείας

HKEx: Hackers πραγματοποίησαν DDoS επίθεση στα sites της εταιρείας

HKExΧθες, τα websites της εταιρείας Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd (HKEx) παραβιάστηκαν από hackers, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Charles Li. Το ίδιο απόγευμα, προκλήθηκε διακοπή του derivatives market trading. Η επίθεση στο site έγινε ενώ η εταιρεία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διακοπής, ωστόσο ο Li υποστηρίζει ότι τα δύο γεγονότα δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Ο Charles Li, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση, είπε ότι οι hackers έχουν στοχεύσει πολλές φορές τα sites της εταιρείας φέτος, κυρίως μέσω denial-of-service επιθέσεων. Όσον αφορά στο πρόβλημα με τα derivatives (παράγωγα χρηματoοικονομικά προϊόντα), ανέφερε ότι προέκυψε λόγω ενός σφάλματος στο λογισμικό. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διακοπή αυτή προκαλεί σημαντικά προβλήματα γιατί ορισμένοι έμποροι αντιμετωπίζουν απώλειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση της HKEx, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και σήμερα όλα λειτουργούν κανονικά. Το σφάλμα λογισμικού, που προκάλεσε τη διακοπή έχει απομονωθεί, ώστε να μην προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι σε όλες τις διαδικασίες και θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Τέτοιου είδους διακοπές είναι σπάνιες στο Hong Kong, όχι όμως και σε άλλες χώρες. Διάφορες exchange υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων. Οι αγορές στο Βιετνάμ, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη έχουν αντιμετωπίσει διάφορες τεχνικές δυσλειτουργίες, τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία London Stock Exchange Group Plc διέκοψε τη λειτουργία της για περίπου μία ώρα και 40 λεπτά, εξαιτίας ενός τεχνικού ζητήματος, που σχετιζόταν με το λογισμικό.

Πέρα από το ζήτημα του λογισμικού, ο Li μίλησε και για τις επιθέσεις στα sites της εταιρείας. Δήλωσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πλέον συχνό φαινόμενο και ότι πολλές εταιρείες πέφτουν θύμα hackers. Χθες, τα sites της εταιρείας HKEX.com.hk και HKEXGroup.com αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα λόγω μιας denial-of-service επίθεσης με αποτέλεσμα να προκληθεί καθυστέρηση στη λειτουργία του site. Ωστόσο, η επίθεση ήταν αρκετά σοβαρή. Οι ειδικοί ελπίζουν να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS