ΑρχικήbusinessFacebook Dating: Κυκλοφορεί για χρήστες άνω των 18 ετών!

Facebook Dating: Κυκλοφορεί για χρήστες άνω των 18 ετών!

Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από τη μέρα που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, επέβαλε πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook για λόγους παραβίασης απορρήτου. Τώρα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ένα νέο προϊόν, που υπόσχεται να ξεπεράσει apps όπως το Tinder, το Bumble και το Match. Το Facebook Dating.

Σε αυτή την υπηρεσία, οι χρήστες θα μπορούν να εισάγουν και τα Instagram posts τους αλλά και να προσθέσουν στην Secret Crush λίστα τους followers του Instagram αλλά και φίλους του Facebook.

Facebook Dating

Το Facebook Dating είναι το επόμενο βήμα της εταιρείας, αφού πλέον δεν συνδέει μόνο φίλους ή οικογένεια. Το ερώτημα που δημιουργείται τώρα είναι το εξής: Μπορεί να εμπιστευτεί κανείς μια εταιρεία, που στο παρελθόν έχει κακομεταχειριστεί προσωπικά δεδομένα χρηστών, με την ελπίδα να βρεθεί η αγάπη;

Το Facebook έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να αποκλείσει το ενδεχόμενο το Facebook Dating προφίλ του κάθε χρήστη, να είναι ορατό όπου δε χρειάζεται. Έτσι, δε θα είναι ορατό από ανθρώπους που οι χρήστες δεν θέλουν όπως η οικογένεια, οι συνάδελφοι, ενδεχομένως οι φίλοι ή και ο “νόμιμος” δεσμός.

Θα υπάρχει η δυνατότητα, οι χρήστες της υπηρεσίας να βλέπουν μόνο προφίλ χωρίς κοινούς φίλους, αλλά και να αποκλείουν συγκεκριμένα προφίλ που δε θέλουν να τους εμφανιστούν ποτέ. Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα προφίλ δε θα είναι ποτέ ορατά σε άτομα που δεν είναι στο Facebook Dating και με την πρόσφατη ένταξη του Instagram θα φαίνονται οι φωτογραφίες, άλλα όχι επιπλέον στοιχεία.

Τώρα, στην περίπτωση που ένας χρήστης θέλει να προσθέσει στη λίστα του έναν φίλο από το Facebook, μπορεί να το κάνει αλλά θα είναι ορατό μόνο αν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον. H Secret Crush λίστα, μπορεί να αποτελείται από 9 άτομα ή και λιγότερα. Ποτέ περισσότερα.

Facebook Dating

 

Αυτό που παραμένει ακόμη άγνωστο, είναι ποια περαιτέρω δεδομένα θα χρησιμοποιεί το Facebook. Η εταιρεία επίσημα υποστηρίζει, ότι οι προτάσεις των προφίλ γίνονται μόνο βάση ενδιαφερόντων και άλλων ενεργειών που εκτελούν οι χρήστες στο Facebook. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συζητήσει για τις λεπτομέρειες του συστήματος.

Αν εξαιρέσουμε τις ανησυχίες όλων, γύρω από τη χρήση προσωπικών δεδομένων κτλ, το Facebook Dating έχει και αρκετά πλεονεκτήματα. Ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να γίνουν τέτοιες επαφές πιο προσωπικές. Επιδιώκει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους, ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόσωπο πίσω από το εκάστοτε προφίλ. Ότι το dating δεν είναι και δε θα έπρεπε να είναι παιχνίδι. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, σε μια αγορά που βρίθει από εφαρμογές τέτοιου τύπου που όμως έχουν κουράσει.

Κάτι ακόμη που διαφοροποιεί την υπηρεσία από τα υπόλοιπα dating apps είναι ότι δεν θα επιτρέπεται η αποστολή links, φωτογραφιών ή και video αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα ανταλλαγής spam αλλά και πορνογραφικού περιεχομένου.

Και τελικά μην ξεχνάμε ότι η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν. Το Facebook Dating ξεκινά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ για χρήστες 18 ετών και άνω.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS