Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:35
Αρχική security Facebook-Microsoft: Ξεκινούν πρόγραμμα ανίχνευσης deepfake videos

Facebook-Microsoft: Ξεκινούν πρόγραμμα ανίχνευσης deepfake videos

deepfake Η Facebook Inc δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Microsoft Corp, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα deepfake βίντεο. Έτσι, οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να ανιχνεύσουν deepfakes.

Ο διαγωνισμός ονομάζεται “Deepfake Detection Challenge” και το Facebook επενδύει $ 10 εκατομμύρια, προκειμένου να προωθήσει την έρευνα για την ανίχνευση των deepfakes.

Το Facebook έχει ήδη προσλάβει κάποιους ερευνητές για να δημιουργήσουν ρεαλιστικά deepfake βίντεο, με βάση τα οποία θα δοκιμαστούν διάφορα εργαλεία ανίχνευσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι για τη δημιουργία των deepfakes (βίντεο, που θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο), θα χρησιμοποιηθούν ηθοποιοί. Δεν θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα χρηστών.

Η προετοιμασία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2020, έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι απειλές των deepfakes. Οι hackers χρησιμοποιούν λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργούν ρεαλιστικά βίντεο, όπου ένα πρόσωπο φαίνεται να λέει ή να κάνει κάτι, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό.

Τον Αύγουστο, η Democratic National Committee έδειξε ότι τα deepfake βίντεο μπορούν να είναι πολύ αληθοφανή. Η ίδια η επιτροπή δημιούργησε ένα βίντεο με τον πρόεδρό της, Tom Perez, κάνοντας τους συμμετέχοντες του συνεδρίου Def Con να νομίζουν ότι ο πρόεδρος είχε συνδεθεί με το συνέδριο μέσω Skype.

Αυτά τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάπλωση παραπληροφόρησης και την χειραγώγηση του κοινού.

Υπάρχουν ερευνητές που χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα για να καταλάβουν αν ένα βίντεο ή μια εικόνα είναι πραγματικά ή deepfake. Ωστόσο, η deepfake τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα, κάνοντας δύσκολη τη δουλειά των ερευνητών.

Το ανησυχητικό είναι ότι η deepfake τεχνολογία γίνεται όλο και πιο προσιτή ακόμα και σε λιγότερο ειδικευμένους δημιουργούς. Η κινεζική εφαρμογή Zao, για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να μεταμορφώνουν τα πρόσωπά τους για να μοιάζουν με star του σινεμά. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας.

Οι λάτρεις της μηχανικής μάθησης σε διάφορες χώρες, όπως η Πολωνία και η Ιαπωνία, βοηθούν τους απλούς χρήστες να δημιουργούν deepfake βίντεο. Ανεβάζουν βιντεάκια στο YouTube, όπου εξηγούν αναλυτικά τα βήματα για τη δημιουργία των ψεύτικων βίντεο, έχουν ειδικά sites και άλλα. Φυσικά, τις γνώσεις τους δεν τις μοιράζονται αφιλοκερδώς.

Το “Deepfake Detection Challenge” δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα ανίχνευσης deepfakes που χρηματοδοτεί το Facebook.

Ήδη από τον Ιούλιο είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των Facebook, Twitter Inc και Google Alphabet Inc για την αντιμετώπιση των deepfakes. Το Facebook δήλωσε ότι έχει χρηματοδοτήσει (7,5 εκατομμύρια δολάρια) ομάδες των πανεπιστημίων της California, του Berkeley, του Maryland και του Cornell, που ερευνούν τη συγκεκριμένη απειλή.

Ο νέος διαγωνισμός των Facebook και Microsoft γίνεται σε συνεργασία με αυτά τα πανεπιστήμια αλλά και με μερικά ακόμα και αναμένεται να γίνει πολύ καλή δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.