ΑρχικήHow ToΠως να προστατέψω το Youtube account μου από τους hacker!

Πως να προστατέψω το Youtube account μου από τους hacker!

Περίπου 5 δισεκατομμύρια βίντεο παρακολουθούνται κάθε μέρα στο Youtube. Η streaming πλατφόρμα βίντεο προσελκύει 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα και η δημοτικότητα της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Παρόλο που δεν χρειάζεστε λογαριασμό YouTube για να δείτε κάποιο βίντεο στην πλατφόρμα (εκτός από αυτά που είναι περιορισμένα με βάση την ηλικία), χρειάζεστε έναν λογαριασμό για να εγγραφείτε σε κανάλια, να δημοσιεύσετε σχόλια και να δημιουργήσετε το δικό σας κανάλι και να ανεβάσετε βίντεο.

Οι hacker συχνά στοχεύουν τους YouTube λογαριασμούς χρησιμοποιώντας επιθέσεις phishing, έτσι ώστε να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών. Στη συνέχεια, μπορούν να εισβάλουν στον λογαριασμό και να κλέψουν τραπεζικά δεδομένα που σχετίζονται με ένα κανάλι ή μια επιχείρηση.

Η διασφάλιση της ασφάλειας ενός λογαριασμού YouTube απαιτεί μόνο μερικά επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Εάν ανησυχείτε για το λογαριασμό σας, μάθετε πώς να διαπιστώσετε εάν έχει ήδη πέσει θύμα των hacker και πως να αποφύγετε άλλο ένα τέτοιο hack στο μέλλον.

Youtube

Πως να μάθετε αν ο λογαριασμός σας στο Youtube έχει παραβιαστεί

Το πρώτο σημάδι ότι ο λογαριασμός σας στο YouTube έχει χακαριστεί είναι ότι δεν μπορείτε πλέον να εισέλθετε στο λογαριασμό σας. Οι λογαριασμοί Gmail είναι προϋπόθεση για να μπορέσετε να  συνδεθείτε στο YouTube, οπότε αν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα με το προφίλ σας στο YouTube, πιθανόν να βρίσκονται σε κίνδυνο και άλλοι λογαριασμοί σας.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να εξετάσουμε είναι αυτό. Εάν κάνετε upload βίντεο στο YouTube, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ορισμένα έχουν διαγραφεί ή αλλάξει. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε βίντεο τα οποία δεν έχετε ανεβάσει εσείς από τον λογαριασμό σας. Να προσέχετε και τα σχόλια και τις απαντήσεις που μπορεί να έχετε αφήσει σε άλλα κανάλια ή βίντεο.

Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε για να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός σας στο YouTube έχει παραβιαστεί. Μεταβείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και κάντε κλικ στο link “Details”. Από εκεί, θα μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες τοποθεσίες σύνδεσης. Εάν δεν βλέπετε γνωστές τοποθεσίες σύνδεσης, ο λογαριασμός σας στο Gmail έχει παραβιασθεί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση και στο προφίλ σας στο YouTube.

Πώς να επαναφέρετε έναν λογαριασμό στο YouTube που έχει χακαριστεί

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το προφίλ και τα βίντεο σας στο YouTube.

  • Να είστε προσεκτικοί με τα link – Προσέξτε τα link που αποστέλλονται μέσω του Gmail σας ή αφήνονται στα σχόλια στα βίντεό σας. Αυτά μπορεί να περιέχουν malware το οποίο μπορεί να δώσει τα credentials σας σε έναν hacker.
  • Συμπληρώστε τη φόρμα ανάκτησης του Gmail – Η Google προσφέρει μια φόρμα ανάκτησης για τους λογαριασμούς σας. Πρέπει να δώσετε κάποιες προσωπικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε εκ νέου πρόσβαση στον λογαριασμό σας, εάν σας τον έχει κλειδώσει ένας hacker.
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης –  Το ακούμε πολύ συχνά, αλλά η χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης είναι το κλειδί για την αποτροπή μιας επίθεσης στο λογαριασμό σας στο YouTube ή οποιουδήποτε άλλου λογαριασμού. Χρησιμοποιήστε έναν κωδικό πρόσβασης που περιλαμβάνει ένα μείγμα κεφαλαίων, πεζών, αριθμών και συμβόλων. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τον μέγιστο αριθμό χαρακτήρων έτσι ώστε ο hacker να δυσκολευτεί να «κλέψει» τα credentials σας. Εάν είναι δυνατόν, αλλάξτε τον κωδικό σας συχνά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο να θυμάστε όλους τους κωδικούς πρόσβασης, τότε ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει εισβάλει στον λογαριασμό σας στο YouTube είναι αρκετά προφανή, οπότε μόλις παρατηρήσετε κάτι ύποπτο, προσπαθήστε να ανακτήσετε άμεσα τον λογαριασμό σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS