ΑρχικήbusinessSpotify: Αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται το upload μουσικής!

Spotify: Αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται το upload μουσικής!

Την περασμένη Δευτέρα το Spotify, η γνωστή ψηφιακή υπηρεσία που παρέχει μουσικά κομμάτια, ανακοίνωσε μια αλλαγή που θα εφαρμόσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η αλλαγή είναι σημαντική, αφού ένας καλλιτέχνης δε θα μπορεί να κάνει, όπως μέχρι τότε, upload τη μουσική του για streaming αν δε διαθέτει distributor.

Spotify

Εκπρόσωπος της εταιρείας όταν ερωτήθηκε, δήλωσε ότι εργάζονται πάνω στη βελτίωση της συνεργασίας τους με τους distributors των τραγουδιών, με σκοπό να καλυτερεύσει η εμπειρία του Spotify για περισσότερους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πόροι της εταιρείες επενδύονται για τομείς, όπως το Spotify for Artists, το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από τους δημιουργούς.

Κατά συνέπεια, οι μικρότεροι από άποψη καριέρας καλλιτέχνες θα πρέπει να επιστρέψουν σε sites όπως το Soundcloud, για να κάνουν upload τη μουσική τους. Φυσικά, αυτό δημιούργησε κύμα αντιδράσεων τόσο από τους οπαδούς του Spotify, όσο και από τους καλλιτέχνες.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύσουν μια έκδοση ενός τραγουδιού, πριν καν κυκλοφορήσει. Έτσι, όταν κυκλοφορήσει το κομμάτι θα είναι ήδη στη λίστα του χρήστη. Για να γίνει αυτό, οι χρήστες Spotify πρέπει να εγκρίνουν ορισμένα δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα δίνουν στις εταιρείες, όπως η Sony Music, περισσότερη πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Spotify

Οι συγκεκριμένες άδειες πρόσβασης στους λογαριασμούς σίγουρα φαίνονται υπερβολικές, μέχρι να αναλογιστεί κανείς την ποσότητα των προσωπικών στοιχείων που καταθέτονται καθημερινά σε εταιρείες, όπως το Facebook. Αυτός, πρέπει να ήταν ο βασικός άξονας σκέψης των εταιρειών, όπως η Sony Music και η Universal Music Group, που άρχισαν να απαιτούν μεγαλύτερη πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών.

Από την άλλη, τον Μάιο η The Washington Post ανέφερε, ότι το Spotify ήταν μία από τις εφαρμογές του iPhone που χρησιμοποιούσαν trackers δεδομένων για να στέλνουν πληροφορίες χρηστών και συσκευών σε τρίτους στη μέση της νύχτας, ενώ εκείνοι κοιμόντουσαν. Έτσι δημιουργήθηκε η απαίτηση, το Spotify να διασαφηνίσει τους όρους χρήσης του. Τέλος, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να επιβάλουν τις τιμωρίες που πρέπει, σε αυτές τις πράξεις που είναι σαφώς άδικες και παραπλανητικές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS