ΑρχικήHow ToΠότε η μπαταρία του laptop μου θέλει αντικατάσταση;

Πότε η μπαταρία του laptop μου θέλει αντικατάσταση;

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν μεγάλη χρησιμότητα αυτές τις μέρες και χάρη στις καινοτομίες σχεδιασμού και τεχνολογίας, διαρκούν περισσότερο από ποτέ. Η μπαταρία, όμως, εξακολουθεί να αποτελεί το πιο αδύναμο σημείο του laptop.

Δείτε πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν η μπαταρία του Windows laptop σας είναι φθαρμένη και χρειάζεται αντικατάσταση.

Η πρώτη και βασικότερη ένδειξη είναι ότι η μπαταρία δεν διαρκεί όσο παλαιότερα. Ενώ όταν είχατε πρωτο-αγοράσει το laptop η μπαταρία διαρκούσε μια ολόκληρη μέρα, πλέον δεν σας “βγάζει” μέχρι το μεσημέρι.

Όμως, αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την αντικατάσταση της μπαταρίας, καθώς υπάρχουν πολλές άλλες μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της (θερμοκρασία, λογισμικό που έχετε τρέξει, αλλαγές στις ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας, ενημερωμένο λογισμικό κ.ο.κ. ).

Ευτυχώς, τα Windows 10 (και οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows) παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία μιας συσκευής. Αλλά αν δεν είστε χρήστης των Windows, η πρόσβαση στα δεδομένα αυτά είναι λίγο περίπλοκη.

Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συγκεκριμένες πληροφορίες άμεσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο free software.

Μια καλή επιλογή είναι το BatteryViewInfo το οποίο λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Windows 2000 έως τα Windows 10 και προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως όνομα μπαταρίας, όνομα κατασκευαστή, σειριακό αριθμό, ημερομηνία παραγωγής, κατάσταση ισχύος (φόρτιση / εκφόρτιση), τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας, πλήρως φορτισμένη χωρητικότητα, τάση και ρυθμό φόρτισης / εκφόρτισης.

Υπάρχουν τρεις παράμετροι που πρέπει να εξετάσετε.

  1. Ο αριθμός charge/discharge cycles. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο πιο φθαρμένη είναι η μπαταρία σας.

Αν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 500, η ​​μπαταρία είναι παλιά. Εάν είναι πάνω από 800, η ​​μπαταρία είναι πιθανό κοντά στο τέλος της ζωής της. Αν είναι πάνω από 1.000, χρειάζεται αντικατάσταση άμεσα.

  1. Επιπλέον, πρέπει να εξετάσουμε τον αριθμό του Full Charged Capacity
  2. και Designed Capacity. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο αριθμών, τόσο πιο φθαρμένη είναι η μπαταρία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS