ΑρχικήHow ToΠώς να προστατεύσετε τον Yahoo λογαριασμό σας;

Πώς να προστατεύσετε τον Yahoo λογαριασμό σας;

Yahoo

Μια από τις πιο συχνές μεθόδους επικοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι η αποστολή emails. Μια από τις πιο γνωστές υπηρεσίες email είναι το Yahoo mail. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν χάρη στα πλεονεκτήματά του. Είναι εύκολο, γρήγορο, κατανοητό και εμφανίζει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ένα θέμα, που πρέπει να απασχολεί όλους τους χρήστες του Yahoo mail είναι η ασφάλεια του λογαριασμού τους.

Οι hacking επιθέσεις είναι πολύ συνηθισμένες στις μέρες μας. Ειδικά, οι υπηρεσίες email είναι συχνός στόχος των hackers. Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι, τη σημασία της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ο λογαριασμός μας στο Yahoo Mail διαθέτει συνήθως έναν μεγάλο αριθμό προσωπικών και επαγγελματικών δεδομένων. Επομένως, πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλειά του.

Δείτε επίσης: Μήπως η Yahoo σας χρωστάει λεφτά;

Ακολουθούν τρεις συμβουλές, για να κρατήσετε τον Yahoo λογαριασμό σας ασφαλή.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα Yahoo! account;

Συχνή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης είναι, ίσως, το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν λογαριασμό. Το ιδανικό είναι να βρεθεί ένας κωδικός, που θα είναι εύκολος για το χρήστη αλλά δύσκολος για τους τρίτους. Ωστόσο, οι hackers αναπτύσσουν, συνεχώς, νέες μεθόδους παραβίασης των κωδικών ή χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων, με κωδικούς, που έχουν διαρρεύσει, και καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων. Γι’ αυτό λόγο είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τον κωδικό σας στο Yahoo email σας. Μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο για εσάς, αφού θα πρέπει να θυμάστε διαφορετικούς κωδικούς, αλλά είναι ένας αρκετά καλός τρόπος να αποφύγετε τις επιθέσεις των hackers. Επίσης, είναι σημαντικό να δημιουργείτε σχετικά δύσκολους κωδικούς, με συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και να αποφεύγετε ονόματα, ημερομηνίες ή ακολουθίες αριθμών, που μπορούν εύκολα να προβλεφθούν. Τέλος, αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Αν οι hackers παραβιάσουν έναν λογαριασμό σας, θα αποκτήσουν πρόσβαση και στους υπόλοιπους.

Δείτε επίσης: Gmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει και ποια η λύση για τα Android apps;

Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι πολύ σημαντικός, αφού απαγορεύει σε οποιονδήποτε άλλο να μπει στο λογαριασμό σας. Κάθε φορά, που θέλετε να μπείτε στο λογαριασμό σας, σας έρχεται ένα προσωπικό μήνυμα με έναν κωδικό. Μόνο με την εισαγωγή αυτού του μοναδικού κωδικού, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Επιπλέον, αν κάποιος άλλος χρήστης προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Yahoo, θα σας έρθει μια ειδοποίηση, για να ενημερωθείτε για το περιστατικό. Μόνο αν το επιτρέψετε εσείς, θα μπορέσει να συνδεθεί κάποιος άλλος.

Να είστε συνεχώς σε εγρήγορση!

Όταν μιλάμε για την ασφάλειά μας στο διαδίκτυο, πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Όσα προγράμματα προστασίας και αν χρησιμοποιούμε, ποτέ δεν είμαστε πλήρως προστατευμένοι. Γι’ αυτό, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς το λογαριασμό σας, καθώς μπορεί να παρατηρήσετε κάποια ύποπτη δραστηριότητα, όπως phishing, spam emails. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και στο Yahoo mail θα πρέπει να κάνετε συχνές ενημερώσεις. Οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των συστημάτων μας.

Δείτε επίσης: Η Verizon σκοτώνει τα email accounts όσων αποθηκεύουν το ιστορικό των Yahoo Groups

Οι παραπάνω τρεις συμβουλές είναι γνωστές, αλλά πολλές φορές τις παραλείπουμε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τις ακολουθούμε προκειμένου να κρατάμε ασφαλή το λογαριασμό μας στο Yahoo αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS