ΑρχικήinetGmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει και ποια η λύση για...

Gmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει και ποια η λύση για τα Android apps;

Χθες, αρκετοί Android χρήστες άρχισαν να αναφέρουν στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ότι εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως τα Gmail, Yahoo mail, DuckDuckGo browser, Amazon, Google Pay και πολλές άλλες αντιμετώπιζαν προβλήματα τύπου crash. Πολλοί χρήστες είδαν ειδοποιήσεις στις συσκευές τους, οι οποίες έλεγαν ότι οι εφαρμογές είχαν σταματήσει να εκτελούνται. Το crash συνέχιζε παρά την επανεκκίνηση των συσκευών και την επανεγκατάσταση των εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να μπλοκάρετε emails από συγκεκριμένους αποστολείς;

Gmail, Yahoo mail, Amazon crash
Gmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει για το πρόβλημα στα Android apps;

Σχόλια και αναφορές χρηστών γι’ αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν στο DownDetector, το Reddit και το Twitter.

Ένας χρήστης Android έγραψε στο Twitter: “Φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή @gmail στο Android αυτήν τη στιγμή – συνεχώς κρασάρει #Gmail“.

Άλλη μια δημοσίευση λέει: “@gmail Γεια σου, η εφαρμογή Gmail παρουσιάζει σφάλμα“.

Και άλλος έγραψε: “@gmail Η εφαρμογή μου συνεχίζει να κλείνει δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμά της. Φαίνεται ότι και άλλοι αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα … Τι συμβαίνει; Το Pixel 3 τρέχει Android 11“.

Η Google επιβεβαίωσε την ύπαρξη προβλήματος στην εφαρμογή Gmail για Android και είπε ότι γι’ αυτό ευθύνεται το “Android System WebView“, το οποίο επιτρέπει στα Android apps να εμφανίζουν web content.

Δείτε επίσης: Το CopperStealer malware παραβιάζει Google, Facebook, Apple accounts

Η Google είπε ότι έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση του θέματος: “Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το WebView που προκαλεί καρασάρισμα ορισμένων εφαρμογών στο Android. Μια διόρθωση βρίσκεται σε εξέλιξη“. Η εταιρεία πρότεινε στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Gmail μέσω browser.

Android Google
Gmail, Yahoo mail, Amazon crash: Τι φταίει για το πρόβλημα στα Android apps;

Μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι έχουν ακόμα πρόβλημα και δεν μπορούν να ανοίξουν τα μηνύματά τους στο Gmail.

Κάποιοι ανέφεραν ότι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, κάνοντας απεγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης του “Android System WebView”. Σύμφωνα με τα σχόλια, η απεγκατάσταση των ενημερώσεων έκανε τα τηλέφωνα να επανέλθουν στο φυσιολογικό και να λειτουργούν κανονικά.

Επιπλέον, πολλές εταιρείες και κατασκευαστές τηλεφώνων έσπευσαν να βοηθήσουν τους χρήστες τους, προτείνοντας τη λύση της απεγκατάστασης ενημερώσεων. Η Samsung US συμβούλεψε τους χρήστες Samsung τηλεφώνων να απεγκαταστήσουν το WebView για να διορθώσουν προσωρινά το πρόβλημα. Οι χρήστες τηλεφώνων Galaxy μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις> εφαρμογές και να κάνουν κλικ στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία> εμφάνιση εφαρμογών συστήματος> αναζήτηση για Android System WebView> Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Samsung και Mastercard: Κάρτα με ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ο DuckDuckGo browser ανέφερε, επίσης, το πρόβλημα στο Twitter. “Γνωρίζουμε αναφορές για εφαρμογές που παρουσιάζουν σφάλμα στο Android, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης DuckDuckGo. Αυτό οφείλεται σε μια ενημέρωση της Google, η οποία εργάζεται τώρα γι’ αυτό και μια επιδιόρθωση θα κυκλοφορήσει σύντομα“, δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή: News18

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS