ΑρχικήinetΣυνεργασία Samsung και Mastercard: Κάρτα με ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Συνεργασία Samsung και Mastercard: Κάρτα με ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η Samsung συνεργάζεται με την Mastercard σε μια κάρτα πληρωμών βιομετρικής σάρωσης με μια ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ανακοίνωσε η Samsung. Η τεχνολογία φαίνεται να είναι παρόμοια με τις βιομετρικές κάρτες πληρωμών της Mastercard που παρουσιάστηκαν το 2017, οι οποίες σας επιτρέπουν να κάνετε έλεγχο ταυτότητας όταν κάνετε τις αγορές σας χωρίς να αγγίξετε το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, η Samsung είπε ότι οι κάρτες “θα υιοθετήσουν ένα νέο chipset ασφαλείας από την System LSI Business της Samsung που ενσωματώνει πολλά βασικά διακριτά chips”, αντί να χρησιμοποιούν την τρέχουσα τεχνολογία της Mastercard.

mastercard samsung

Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ασφάλεια, μειώνοντας παράλληλα τα φυσικά σημεία επαφής, καθώς το δακτυλικό σας αποτύπωμα σαρώνεται απευθείας από τη δική σας κάρτα και όχι από εξωτερική συσκευή σημείου πώλησης (POS). Ωστόσο, η κάρτα είναι συμβατή με την τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας της Mastercard, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε chip Mastercard ή τερματικό POS.

Συγκριτικά, η Apple card έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε smartphone, αλλά η Apple εκδίδει μια φυσική κάρτα τιτανίου με το όνομα σας χαραγμένο με λέιζερ πάνω της. Εάν χρησιμοποιείτε τη φυσική κάρτα της Apple, ωστόσο, θα πρέπει να εισάγετε έναν κωδικό σε μια συσκευή POS, καθώς δεν υπάρχει ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ενώ η κάρτα θα χρησιμοποιεί την Mastercard από την πλευρά της εκκαθάρισης και του σημείου πώλησης, θα υποστηρίζεται οικονομικά από τη Samsung Card, η οποία ανήκει στη Samsung Life Insurance και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το Wikipedia. Η κάρτα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα, αλλά η Samsung δεν έχει αναφέρει εάν και πότε θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS