ΑρχικήinetΗ Yamaha αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό scooter

Η Yamaha αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό scooter

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Yamaha για ότι τρέχει για να προλάβει για να εισβάλει στον κόσμο των ηλεκτρικών scooter. Όταν καλύψαμε για πρώτη φορά την παρουσίαση του E01 της Yamaha στο Tokyo Motor Show του Τόκιο το 2019, δεν εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα.

Φαίνεται ότι τώρα η Yamaha ίσως σχεδιάζει να φέρει το ηλεκτρικό scooter E01 στην παραγωγή. Αυτό βασίζεται σε μια νέα κατάθεση του εμπορικού σήματος για το σκούτερ.

Η Yamaha υπέβαλε αίτηση για το εμπορικό σήμα E01 στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης νωρίτερα αυτό το μήνα. Υποθέτοντας ότι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις, το εμπορικό σήμα θα παραχωρηθεί στα μέσα Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Το Yamaha E01 είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ κατηγορίας 125cc που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση. Με την παρουσίαση του το 2019, ήταν αξιοσημείωτο ότι φαινόταν πολύ πιο πρακτικό από τα περισσότερα τέτοιου τύπου οχήματα, ενισχύοντας περαιτέρω τις ελπίδες ότι η Yamaha σχεδιάζει πραγματικά να φέρει το σκούτερ στην αγορά.

Yamaha scooter

Φυσικά το παραπάνω δεν θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό scooter που θα κυκλοφορήσει η Yamaha.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης την κατηγορία Yamaha e-Vino 50cc, αν και αυτό το σκούτερ είναι λίγο απογοητευτικό σε ότι αφορά τις προδιαγραφές του. Παρά τον χαριτωμένο σχεδιασμό (ή ίσως εξαιτίας) του, το e-Vino διαθέτει μια μικρή μπαταρία 500Wh που προσφέρει εμβέλεια μόλις 29 χλμ.

Η Yamaha διαθέτει επίσης ένα πιο όμορφο ηλεκτρικό scooter, το Yamaha EC05. Αυτό το scooter αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον δημοφιλή κατασκευαστή ηλεκτρικών scooter της Ταϊβάν Gogoro.

Την ίδια στιγμή που η Yamaha παρουσίασε το concept E01 το 2019, η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια σειρά από άλλα ενδιαφέροντα ηλεκτρικά δίκυκλα, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Φαίνεται πως το τμήμα των ηλεκτρικών ποδηλάτων της εταιρείας είναι στην πραγματικότητα αρκετά προοδευτικό. Η Yamaha διαθέτει μια σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλής απόδοσης και υψηλής ποιότητας και παράγει τα δικά της ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS