Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 14:25
Αρχική How To Mac: Πώς να εξάγετε εικονίδια υψηλής ποιότητας από το System Preferences

Mac: Πώς να εξάγετε εικονίδια υψηλής ποιότητας από το System Preferences

Μερικές φορές, χρειάζεστε ένα εικονίδιο υψηλής ποιότητας από το System Preferences του Mac για ένα project, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε κανένα καλής ποιότητας στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να εξαγάγετε ένα εικονίδιο System Preference τέλειας ανάλυσης με transparent φόντο χρησιμοποιώντας μόνο την εφαρμογή Preview. Ας δούμε αναλυτικά πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Mac: Πώς να εξαγάγετε εικονίδια υψηλής ποιότητας από το System Preferences

Πρώτον, θα πρέπει να εντοπίσουμε τα πραγματικά αρχεία που αντιπροσωπεύουν τα prefpanes χρησιμοποιώντας το Finder. Με το Finder ενεργό, επιλέξτε το Go > Go to Folder από τη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης.

Στο παράθυρο “Μετάβαση σε φάκελο” ή το ρυθμιστικό που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε (ή επικολλήστε) /System/Library/PreferencePanes.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο Finder που περιλαμβάνει αρχεία που αντιστοιχούν στα prefpanes που βλέπετε στο System Preferences. (Σημείωση: Εάν αναζητάτε ένα αρχείο prefpane τρίτου μέρους, επιλέξτε το /Library/PreferencePanes.)

Εντοπίστε το αρχείο που αντιπροσωπεύει το prefpane από το οποίο θέλετε να εξαγάγετε ένα εικονίδιο. Θα πρέπει να έχει αναγνωρίσιμο όνομα. Για παράδειγμα, το “PrintAndScan.prefPane” είναι το αρχείο για “Εκτυπωτές και σαρωτές” και “SoftwareUpdate.prefPane” είναι το αρχείο για “Ενημέρωση λογισμικού“.

Κάθε αρχείο “.prefPane” είναι στην πραγματικότητα ένας ειδικός τύπος φακέλου που ονομάζεται “πακέτο”. Θα ανοίξουμε αυτό το πακέτο και θα δούμε τους πόρους που έχει μέσα.

Μόλις βρείτε το αρχείο prefpane, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Show Package Contents “.

Το πακέτο εφαρμογών θα ανοίξει και θα δείτε ένα φάκελο “Contents “. Ανοίξτε το και στο “Contents ” θα συναντήσετε πολλούς φακέλους και αρχεία. Εντοπίστε τον φάκελο “Resources” και ανοίξτε τον.

Περιηγηθείτε στο φάκελο Resources και αναζητήστε ένα αρχείο “.icns” με παρόμοιο όνομα με το «preference pane» που εξετάζετε. Για παράδειγμα, το “SoftwareUpdate.prefPane” περιλαμβάνει ένα αρχείο που ονομάζεται “SoftwareUpdate.icns.” Αυτό είναι ένα αρχείο που περιέχει εικονίδια διαφορετικού μεγέθους για το prefpane. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό και θα ανοίξει στην προεπισκόπηση.

Στην προεπισκόπηση, θα δείτε ότι το αρχείο “.icns” περιλαμβάνει εικονίδια σε πολλά μεγέθη. Το μεγαλύτερο θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στο παράθυρο στα αριστερά. Κάντε κλικ για να το επιλέξετε.

Αφού επιλέξετε το μεγαλύτερο εικονίδιο, κάντε κλικ στο File > Export στη γραμμή του μενού.

Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Export, εισαγάγετε ένα όνομα αρχείου και επιλέξτε που θέλετε να το αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε μια μορφή εικόνας. Αν θέλετε την υψηλότερη ποιότητα εικόνας με διαφανές φόντο, επιλέξτε “PNG” από τη λίστα. (Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Alpha” είναι επιλεγμένη, επειδή διασφαλίζει ότι το PNG θα έχει διαφανές φόντο.)

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”.

Η προεπισκόπηση θα αποθηκεύσει το εικονίδιο που επιλέξατε ως transparent αρχείο PNG. Μετά από αυτό, κλείστε την προεπισκόπηση και θα βρείτε το νέο αρχείο PNG εκεί που το αποθηκεύσατε.

Πηγή φωτογραφιών: howtogeek.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Πώς θα κρατήσετε ασφαλή τον Apple λογαριασμό σας

Ο λογαριασμός Apple ή αλλιώς το Apple ID, είναι απαραίτητος σε κάθε χρήστη καθώς επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές και υπηρεσίες...

Gootkit malware: Επιστρέφει και στοχεύει μαζί με το REvil τη Γερμανία!

Το Gootkit, ένα trojan που κλέβει πληροφορίες από τα συστήματα των θυμάτων του, κάνει την επανεμφάνισή του στο τοπίο των απειλών, ύστερα...

AspenPointe: Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ υπέστη data breach

Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ “AspenPointe” ενημέρωσε τους ασθενείς του για data breach που προήλθε από μία κυβερνοεπίθεση του Σεπτεμβρίου, με...

Βερμόντ: Τα νοσοκομεία του ακόμα ανακάμπτουν από την επίθεση του Ryuk ransomware

Τα νοσοκομεία του Βερμόντ συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τον Οκτώβριο που υπέστησαν επίθεση από το Ryuk ransomware, επαναφέροντας σιγά-σιγά τις υπηρεσίες τους...

Αύξηση των malware που στοχεύουν Docker συστήματα

Προς το τέλος του 2017, οι ερευνητές ασφαλείας παρατήρησαν μια μεγάλη αλλαγή στις malware επιθέσεις. Καθώς οι τεχνολογίες που βασίζονται στο cloud...

Τέσσερις κορυφαίες ευπάθειες στα σημερινά αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα στις μέρες μας, διαθέτουν αρκετά τεχνολογικά μέσα. Ακόμα και πριν βάλετε μπροστά το αυτοκίνητό σας, εκείνο επικοινωνεί ενεργά με τον...

WebKit: Ευπάθειες επιτρέπουν εκτέλεση κώδικα μέσω κακόβουλων sites

Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της Cisco Talos, το WebKit browser engine είναι αυτή τη στιγμή ευάλωτο...

ΗΠΑ: Πρώτες στον κόσμο στις παραβιάσεις δεδομένων

Σύμφωνα με μία αναφορά της Uswitch, οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση στις παραβιάσεις δεδομένων στον κόσμο, ξεπερνώντας την Κίνα, την Ινδία...

Microsoft: Συνδέει κρατικούς hackers του Βιετνάμ με crypto-mining εκστρατεία

Σύμφωνα με μια έκθεση της Microsoft, μια hacking ομάδα που συνδέεται με τη κυβέρνηση του Βιετνάμ, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα crypto-mining malware...

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.