ΑρχικήSecurityΕταιρεία της Ταϊβάν παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει εμπορικά μυστικά των ΗΠΑ

Εταιρεία της Ταϊβάν παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει εμπορικά μυστικά των ΗΠΑ

Μια εταιρεία στην Ταϊβάν έχει λάβει πρόστιμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ομολόγησε ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά από εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών των ΗΠΑ.

εμπορικά μυστικά

Η United Microelectronics Corporation (UMC), με έδρα το Hsinchu στην Ταϊβάν, παραδέχτηκε ότι έκλεψε δεδομένα/εμπορικά μυστικά από την Micron Technology, μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία (που εστιάζεται μνήμη υπολογιστών, αποθήκευση δεδομένων) που εδρεύει στο Boise του Idaho.

Οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει τον Σεπτέμβριο του 2018 την UMC για συνωμοσία με σκοπό την κλοπή, μεταφορά και κατοχή εμπορικών μυστικών από τη Micron Technology προς όφελος της εταιρείας Fujian Jinhua Integrated Circuit Company.

Η Fujian, μια κρατική επιχείρηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κατηγορήθηκε, μαζί με τρία άτομα που η UMC είπε ότι προσέλαβε από τη θυγατρική της Micron στην Ταϊβάν. Η κινεζική εταιρεία δεν δέχεται τις κατηγορίες.

Ταϊβάν ΗΠΑ

Χθες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η UMC παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει μυστικά και συμφώνησε να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση για την έρευνα και δίωξη των Κινέζων συγκατηγορούμενων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι μετά την παραδοχή της ενοχής της, η εταιρεία θα λάβει ένα πρόστιμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων, το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει δοθεί σε αντίστοιχη περίπτωση. Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν άλλες νομικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας της Ταϊβάν λόγω της προθυμίας της να βοηθήσει στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, η ποινική δίωξη της Fujian και των τριών μεμονωμένων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί κανονικά.

Συνεχίζεται, επίσης, μια νομική διαδικασία που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση κλοπής περισσότερων δεδομένων και στην απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία με βάση τα εμπορικά μυστικά που είχαν κλαπεί από τη Micron Technology.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα, Jeffrey Rosen, η UMC έκλεψε εμπορικά μυστικά από μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία στον τομέα υπολογιστών (συγκεκριμένα στη μνήμη υπολογιστών) για να βοηθήσει μια κινεζική εταιρεία να αποκτήσει πλεονέκτημα χωρίς η ίδια να ξοδέψει χρήματα και χρόνο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS