ΑρχικήsecurityGoogle: Δέχτηκε DDoS επίθεση 2,54 Tbps από την Κίνα το 2017!

Google: Δέχτηκε DDoS επίθεση 2,54 Tbps από την Κίνα το 2017!

Η ομάδα του Google Cloud αποκάλυψε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι δέχτηκε DDoS επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία είχε ως στόχο υπηρεσία της Google και έφτασε τα 2,54 Tbps, καθιστώντας την έτσι τη μεγαλύτερη DDoS επίθεση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google (TAG), η ομάδα ασφαλείας της Google που αναλύει ομάδες απειλών υψηλού επιπέδου, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κρατικούς χάκερς. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της TAG δήλωσαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Κίνα, καθώς προέρχεται από το δίκτυο τεσσάρων παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου της ασιατικής χώρας (ASNs 4134, 4837, 58453 και 9394).

Google: Δέχτηκε DDoS επίθεση 2,54 Tbps από την Κίνα το 2017!

Ο Damian Menscher, μηχανικός ασφαλείας στο Google Cloud, δήλωσε ότι η επίθεση των 2,54 Tbps ήταν το αποκορύφωμα μιας εξάμηνης εκστρατείας που χρησιμοποίησε πολλές μεθόδους επιθέσεων για να διαταράξει την υποδομή του Google server. Ωστόσο, ο Menscher δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ποιες υπηρεσίες στοχεύτηκαν στην εν λόγω εκστρατεία επιθέσεων. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με την επίθεση των 623 Gbps που διενεργήθηκε από το Mirai botnet ένα χρόνο νωρίτερα, το 2016. Επιπλέον, αυτή η επίθεση είναι μεγαλύτερη από την DDoS επίθεση των 2,3 Tbps που είχε ως στόχο την υποδομή του Amazon AWS τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Παρά το γεγονός ότι η Google κράτησε κρυφή την επίθεση για τρία χρόνια, αποκάλυψε τώρα το περιστατικό ασφαλείας για διάφορους λόγους. Ειδικότερα, η ομάδα του Google TAG ήθελε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ολοένα αυξανόμενη τάση των κρατικών χάκερς να διαταράσσουν στόχους τους με DDoS επιθέσεις.

Google: Δέχτηκε DDoS επίθεση 2,54 Tbps από την Κίνα το 2017!

Η ομάδα του Google Cloud ήθελε επίσης να προειδοποιήσει και να προετοιμάσει τους χρήστες για το γεγονός ότι οι DDoS επιθέσεις αναμένεται να ενταθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς αυξάνεται επίσης το εύρος ζώνης του διαδικτύου.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, η εταιρεία κέντρων δεδομένων “Equinix” προέβλεψε αύξηση περίπου 45% (~ 16.300 + Tbps) στο παγκόσμιο εύρος ζώνης του διαδικτύου έως το 2023.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS