ΑρχικήsecurityΗ ProctorTrack απενεργοποιεί την υπηρεσία της μετά από παραβίαση

Η ProctorTrack απενεργοποιεί την υπηρεσία της μετά από παραβίαση

Η διαδικτυακή υπηρεσία proctoring ProctorTrack απενεργοποίησε την πρόσβαση στην υπηρεσία της μετά την παραβίαση της μητρικής της εταιρείας.

Με πολλά σχολεία και κολέγια να εκτελούν εξ αποστάσεως μάθηση, συμπεριλαμβανομένων των τέστ, οι διαδικτυακές υπηρεσίες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να αποτρέψουν τους μαθητές από το να αντιγράψουν.

Η ProctorTrack είναι μια τέτοια λύση από την Verificient που χρησιμοποιείται από πολλά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των Rutgers, University of Western Ontario, Ohio University, Illinois State University, Purdue University και MIT.

ProctorTrack

Η Verificient και η ProctorTrack παραβιάστηκαν

Από χθες, οι μαθητές άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που αποστέλλονται από τον χάκερ από τον λογαριασμό υποστήριξης της Verificient. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιείχε ρατσιστικές αναφορές και ανέφερε ψευδώς ότι η εταιρεία και η ProctorTrack έπαψαν να λειτουργούν.

Για να προσθέσουν περαιτέρω ζημιές, οι χάκερ «τρόλλαραν» την Verificient κάνοντας deface στον ιστότοπο της εταιρείας για να εμφανίσουν το βίντεο που ονομάζεται “Never Gonna Give You Up” για τον Rick Astley.

Λίγο αργότερα, η Verificient απενεργοποίησε την υπηρεσία της ProctorTrack και ζήτησε συγγνώμη για τα μηνύματα που έστειλε ο χάκερ.

Από τη στιγμή που έλαβαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποιήθηκαν για παραβίαση της ProctorTrack, οι μαθητές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας από το σχολείο τους.

Έγινε διαρροή του source code τον περασμένο μήνα

Εκτός από το hack αυτής της εβδομάδας, ο πηγαίος κώδικας για διάφορες εφαρμογές Verificient διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα στο Twitter και στο Telegram.

Ο πηγαίος κώδικας διέρρευσε από την Tillie Kottman, η οποία επίσης διέρρευσε τον πηγαίο κώδικα για δεκάδες εταιρείες τον Ιούλιο και τον πηγαίο κώδικα της Intel τον Αύγουστο. Δεν είναι γνωστό εάν αυτές οι δύο παραβιάσεις σχετίζονται.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS