ΑρχικήsecurityΠοινή φυλάκισης με αναστολή σε Βρετανό που χάκαρε κάμερες και CCTV για...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Βρετανό που χάκαρε κάμερες και CCTV για να κατασκοπεύσει θύματα

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε σε έναν Βρετανό άντρα που χάκαρε κάμερες και CCTV, έτσι ώστε να κατασκοπεύσει ανθρώπους καθ’όλη τη διάρκεια που βρίσκονταν στα σπίτια τους. Τα κυβερνοεγκλήματα που διέπραξε ο Βρετανός John Wood αποκαλύφθηκαν το 2018, στο πλαίσιο μιας κοινής έρευνας που διεξήγαν η βρετανική αστυνομία και το FBI των ΗΠΑ σχετικά με τον δημιουργό του LuminosityLink malware, Colton Grubbs.

Το off-the-shelf malware μπορούσε να αναπτυχθεί κρυφά σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, να παραβιάσει την web κάμερα της συσκευής και να μεταδώσει πλάνα πίσω στον εισβολέα. Οι χάκερς θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το LuminosityLink για να καταγράψουν πατήματα πλήκτρων και να παγιδεύσουν έναν μολυσμένο υπολογιστή σε ένα botnet.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή-Βρετανόw  χάκαρε κάμερες και CCTV για να κατασκοπεύσει θύματα

Το 2018, ο Grubbs παραδέχτηκε ότι σχεδίασε και πούλησε το LuminosityLink malware σε πάνω από 6.000 πελάτες, στην τιμή των 39,99 $ ανά τεμάχιο, παρά το ότι γνώριζε ότι πολλοί από τους πελάτες του το χρησιμοποιούσαν για να κατασκοπεύσουν ανυποψίαστα θύματα χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο Βρετανός Wood, κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες περί κατάχρησης υπολογιστών και έξι κατηγορίες για ηδονοβλεψία στο Swindon Crown Court. Ο 42χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή δύο ετών. Ο δικηγόρος του ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο Wood είχε διαγνωστεί με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Swindon Advertiser”, ο Wood αγόρασε το LuminosityLink malware το 2015, αλλά το δικαστήριο δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποδεικνύει ότι το χρησιμοποίησε. Ωστόσο, ο Wood χρησιμοποίησε ένα προϊόν διαχείρισης CCTV που ονομάζεται “Blue Iris”, για να εισβάλει σε κάμερες και να κατασκοπεύσει ανυποψίαστους ανθρώπους.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή-Βρετανόw  χάκαρε κάμερες και CCTV για να κατασκοπεύσει θύματα

Στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2016, ο Wood έκανε πάνω από 1.400 παράνομες ηχογραφήσεις βίντεο, η πλειονότητα των οποίων έδειχνε ανθρώπους να κάνουν σεξ στο σπίτι, σύμφωνα με την εφημερίδα. Δημιούργησε επίσης μυστικές κάμερες μέσα και έξω από το σπίτι του για να καταγράφει γυναίκες.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή-Βρετανόw  χάκαρε κάμερες και CCTV για να κατασκοπεύσει θύματα

Ο Wood δεν σταμάτησε τις παράνομες δραστηριότητές του όταν βρισκόταν σε διακοπές. Σύμφωνα με το δικαστήριο, δημιούργησε κρυφές κάμερες σε εξοχικά σπίτια και στο παραθεριστικό θέρετρο Bognor Regis Butlins, καταγράφοντας βίντεο με περισσότερα από 167 θύματα.

Ο δικαστής Peter Crabtree επεσήμανε ότι ο Wood συμμετείχε σε μια συστηματική εκστρατεία ηδονοβλεψίας για τουλάχιστον έξι χρόνια. Ενώ ο δημιουργός του LuminosityLink καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών στις ΗΠΑ και του απαιτήθηκε να δώσει 725.000.000 $, Ο Wood καταγράφηκε ως σεξουαλικός δράστης, και του απαιτήθηκε να ολοκληρώσει 100 ώρες κοινοτικής υπηρεσίας αλλά και να παρακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης 30 ημερών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS