ΑρχικήsecurityΒόρεια Καρολίνα: Άνοιξε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα

Βόρεια Καρολίνα: Άνοιξε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα

Η Βόρεια Καρολίνα δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα, καθώς οι κάτοικοι της πολιτείας έχασαν εκατομμύρια δολάρια σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19. Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στήριξης NC 2-1-1, μία από τις πρώτες που άνοιξε στις ΗΠΑ, χρηματοδοτήθηκε από κρατικές και ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις.
Οι απάτες που έχουν αναφέρει τα θύματα στη Βόρεια Καρολίνα έχουν διάφορες μορφές: «κλωνοποίηση» κινητών τηλεφώνων, ψεύτικα αποτελέσματα εξετάσεων για τον COVID-19, ψεύτικες φιλανθρωπίες και απάτες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν άτομα που έχασαν τη δουλειά τους την περίοδο της πανδημίας.

Η Nichole Dennis, διευθύντρια προγράμματος για το δίκτυο υποστήριξης για κυβερνοεγκλήματα, δήλωσε στο WCNC Charlotte ότι οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάσταση των ανθρώπων που έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προσφέροντάς τους ως “δόλωμα” θέσεις εργασίας για να τους εξαπατήσουν.

Βόρεια Καρολίνα: Άνοιξε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα

Άλλες απάτες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν άτομα που έχουν μείνει μόνα ενώ βρίσκονται σε lockdown. Η Sharon D’costa, project manager της γραμμής NC 2-1-1, δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει αύξηση του αριθμού των «ρομαντικών» απατών αλλά και των απατών που αφορούσαν κουτάβια προς πώληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2019, υποβλήθηκαν στο Κέντρο Διαδικτυακών Παραπόνων για Εγκλήματα στο FBI, πάνω από 8.223 καταγγελίες από ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα, σημειώνοντας χρηματικές απώλειες συνολικού ύψους 48.425.764$ από τέτοια κυβερνοεγκλήματα.

Οι κάτοικοι της πολιτείας έχουν αναφέρει πάνω από 4.000.000$ σε απώλειες από απάτες που σχετίζονται με τον COVID-19, από τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου. Αυτή η σημαντική απώλεια καθιστά τη Βόρεια Καρολίνα την 8η πιο στοχοποιημένη πολιτεία των ΗΠΑ, όσον αφορά απάτες που εκμεταλλεύονται την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Βόρεια Καρολίνα: Άνοιξε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα

Ο Dennis επεσήμανε ότι πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι έπεσαν θύματα απάτης. Επιπλέον, δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν για ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν υπάρχει πραγματικά ένα σαφές μονοπάτι για το τί πρέπει να κάνουν όταν πέφτουν θύματα κυβερνοεγκλήματος, πρόσθεσε ο Dennis.

Βόρεια Καρολίνα: Άνοιξε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κυβερνοεγκλήματα

Έτσι, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι αναφορές απατών, η ομάδα του Dennis συνεργάστηκε με το United Way της Βόρειας Καρολίνας για την δημιουργία μιας ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής στήριξης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν τα θύματα οποιασδήποτε απάτης είναι να καλέσουν το 2-1-1 και να μιλήσουν με τους ειδικούς.

Τα θύματα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να αναφέρουν κάθε είδους κυβερνοέγκλημα – από εκφοβισμό και καταδίωξη στον κυβερνοχώρο έως «ρομαντικές» απάτες και «δόλιους» πωλητές.

Τον Μάιο του 2020, το δίκτυο υποστήριξης για κυβερνοεγκλήματα και το Heart of West Michigan United Way σε συνεργασία με το Heart of Florida United Way ξεκίνησαν μια δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στήριξης για κατοίκους 13 κομητειών του Βόρειου Μίσιγκαν.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS