ΑρχικήsecurityHackney Council, Λονδίνο: Έπεσε θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο

Hackney Council, Λονδίνο: Έπεσε θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο

Το Hackney Council στο βόρειο Λονδίνο ανέφερε ότι έπεσε θύμα μιας σοβαρής επίθεσης στον κυβερνοχώρο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές υπηρεσίες και IT συστήματα.

Hackney Council

Το Hackney Council δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (NCSC), με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες καθώς και με το Υπουργείο Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διερευνήσουν το περιστατικό και να κατανοήσουν τον αντίκτυπό του. Προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της κυβερνοεπίθεσης και την χρονική στιγμή που έλαβε χώρα.

Αυτή η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και προς το παρόν οι πληροφορίες που υπάρχουν, είναι περιορισμένες. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις για το περιστατικό όσο εξελίσσεται η έρευνά μας“, δήλωσε ο Philip Glanville, δήμαρχος του Hackney.

O Glanville είπε ότι προς το παρόν, όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην παροχή των βασικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής, ειδικά στους πιο ευάλωτους κατοίκους. Επιπλέον, στόχος είναι “η προστασία των δεδομένων και η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση των υπηρεσιών που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση“.

Ωστόσο, είπε ότι μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, ορισμένες υπηρεσίες του Hackney Council μπορεί να μην είναι διαθέσιμες ή να είναι πιο αργές από το κανονικό. Προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν και στο τηλεφωνικό κέντρο του συμβουλίου καθώς, λόγω αυτής της κατάστασης, είναι εξαιρετικά απασχολημένο.

Ζητάμε από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν μαζί μας μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και να κάνουν υπομονή, όπως κι εμείς, όσο προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα“.

Στο website του Hackney Council έχει δημοσιευτεί μια ανακοίνωση, η οποία λέει: “Λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό“.

Ένας εκπρόσωπος του NCSC είπε: “Γνωρίζουμε για μια κυβερνοεπίθεση που έπληξε το Hackney Borough Council. Το NCSC συνεργάζεται με ειδικούς στον κυβερνοχώρο για να κατανοήσει τον αντίκτυπο αυτού του περιστατικού“.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS