ΑρχικήinetΔιευθύντρια της Amazon χρησιμοποιούσε εταιρικές πληροφορίες για προσωπικές της συναλλαγές

Διευθύντρια της Amazon χρησιμοποιούσε εταιρικές πληροφορίες για προσωπικές της συναλλαγές

Τη Δευτέρα, η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) είπε ότι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2018, η Laksha Bohra διεξήγαγε συναλλαγές με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες στις οποίες είχε πρόσβαση ως μέλος της φορολογικής υπηρεσίας της Amazon.

Η senior manager συμμετείχε στην προετοιμασία και τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων που περιλαμβάνονται στα τριμηνιαία κέρδη της Amazon. Η Bohra φέρεται ότι αξιοποίησε αυτή τη γνώση για να αποκομίσει “παράνομα κέρδη”, σύμφωνα με τη SEC.

Η 36χρονη Bohra όχι μόνο έπαιξε αυτό το παιχνίδι μόνη της, αλλά φέρεται επίσης να συμβουλεύσε μέλη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένου του πεθερού και του συζύγου της.

“Η Bohra αγνόησε τις τριμηνιαίες υπενθυμίσεις που της απαγόρευαν να διαβιβάζει σημαντικές μη δημόσιες πληροφορίες ή να προτείνει την αγορά ή πώληση τίτλων/μετοχών της Amazon”, αναφέρει η SEC.

Εάν ένα άτομο έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικές οικονομικές πληροφορίες, ενδέχεται να είναι σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει μετοχές και τίτλους με βάση τις προβλέψεις για το τι θα συμβεί στις τιμές των μετοχών μιας εταιρείας. Για παράδειγμα, τα κέρδη ενδέχεται να προκαλέσουν αύξηση των τιμών των μετοχών, ενώ η αποκάλυψη ζημιών μπορεί να προκαλέσει πτώση της τιμής των μετοχών.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια περίπου δύο ετών, η πρώην διευθύντρια και η οικογένειά της κέρδισαν περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πεθερός της Bohra είπε σε μια από τις χρηματιστηριακές εταιρείες ότι οι λογαριασμοί αντιμετωπίζονταν ως «οικογενειακή υπόθεση».

amazon

“Η Amazon θεώρησε ότι οι οικονομικές πληροφορίες πριν από την κυκλοφορία είναι εμπιστευτικές, εξαιρετικά ευαίσθητες, ουσιώδεις και δεν πρέπει να δημοσιεύονται”, λέει η αμερικανική υπηρεσία, προσθέτοντας στην καταγγελία ότι η Amazon είχε προηγουμένως επιδείξει στάση “μηδενικής ανοχής” στο εμπόριο εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η Amazon ανέστειλε την απασχόληση της Bohra τον Οκτώβριο του 2018, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Bohra. Ωστόσο, ο λόγος που την απέλησαν δεν αποκαλύφθηκε στην καταγγελία.

Η καταγγελία επιβάλλει κατηγορίες εναντίον και των τριών μελών της οικογένειας για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών.

Σύμφωνα με την SEC, και οι τρεις συμφώνησαν να επιστρέψουν 1.428.094 $, τόκους 118.406 $ και πρόσθετες κυρώσεις 1.106.399 $.

“Οι εργαζόμενοι με πρόσβαση σε εμπιστευτικές, δυνητικά κινούμενες εταιρικές πληροφορίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κερδίζουν χρήματα σε προσωπικό επίπεδο”, σχολίασε ο Erin Schneider, διευθυντής του περιφερειακού γραφείου της SEC του Σαν Φρανσίσκο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS