ΑρχικήinetTα κέρδη των παιχνιδιών PS4 σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία!

Tα κέρδη των παιχνιδιών PS4 σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία!

Η Sony σημείωσε διπλάσια έσοδα από τις πωλήσεις παιχνιδιών για τις κονσόλες PS4, οι οποίες άγγιξαν το επίπεδο των 91 εκατομμυρίων, κατά την πανδημία.

sony έσοδα
Tα κέρδη των παιχνιδιών PS4 σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία!

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα σε βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Στα τελευταία οικονομικά κέρδη της, η Sony ανέφερε ότι 91 εκατομμύρια παιχνίδια PS4 πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου, έως τις 30 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για αύξηση 83% στις 49,8 εκατομμύρια πωλήσεις που ανέφερε για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Εντυπωσιακές πωλήσεις είχαν και τα αποκλειστικά παιχνίδια της εταιρείας, με παράδοση 18,5 εκατομμυρίων αντιγράφων, τα οποία ενισχύθηκαν από την πολυαναμενόμενη συνέχεια του The Last of Us, Naughty Dog. Την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου οι πωλήσεις ήταν στα 11,7 εκατομμύρια.

Πολλοί ιδιοκτήτες PS4 είχαν «κολλήσει» σε εσωτερικούς χώρους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι το 74% των παιχνιδιών αγοράστηκαν ηλεκτρονικά το προηγούμενο τρίμηνο. Επιπλέον, η συνδρομητική υπηρεσία PS Plus έχει φτάσει πλέον τα 44,9 εκατομμύρια μέλη, από 41,5 εκατομμύρια.

Ενώ το λογισμικό αναπτύσσεται, το hardware συνεχίζει να μειώνεται. Η εταιρεία πούλησε 1,9 εκατομμύρια PS4 κονσόλες κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου, και μπορεί να έχει αυξηθεί από το προηγούμενο τρίμηνο (1,4 εκατομμύρια) αλλά μειώθηκε κατά 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (3,2 εκατομμύρια). Το παλιό σύστημα θα αντικατασταθεί σύντομα από το PS5, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κατά την περίοδο των διακοπών.

ps4
Tα κέρδη των παιχνιδιών PS4 σχεδόν διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία!

«Αν και παράγοντες όπως περιορισμοί λόγω της εργασίας από το σπίτι και περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια παραμένουν, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για την έναρξη της κονσόλας που έχει προγραμματιστεί για την περίοδο των διακοπών του 2020,» δήλωσε η Sony στους επενδυτές στην έκθεση εσόδων της σήμερα.

Ωστόσο, το gaming ήταν ένα δυνατό σημείο για τη Sony αυτό το τρίμηνο. Το τμήμα σημείωσε πωλήσεις περίπου $5,7 δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από περίπου $4,3 δισεκατομμύρια που είχε αναφέρει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σχεδόν κάθε άλλο μέρος της επιχείρησης που διαχειρίζεται η δημιουργός του PS4, Sony, συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων, smartphone, φωτογραφικών μηχανών και ταινιών, τα έσοδα σημείωσαν πτώση από έτος σε έτος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS