ΑρχικήgamingSony: Ακύρωσε την εκδήλωση για το PS5 λόγω της υπόθεσης Floyd!

Sony: Ακύρωσε την εκδήλωση για το PS5 λόγω της υπόθεσης Floyd!

Η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η Sony για το PS5 στις 4 Ιουνίου αναβλήθηκε επ ‘αόριστον, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολις. Αδιαμφισβήτητα, είναι κατανοητό πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή κατά την οποία δεν είναι προτεραιότητα η επικέντρωση στις εκκινήσεις βιντεοπαιχνιδιών, εν μέσω εθνικών και παγκόσμιων ταραχών. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ενώ κατανοεί το γεγονός ότι οι παίκτες σε όλο τον κόσμο είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν παιχνίδια PS5, δεν αισθάνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι καιρός να γιορτάσει για κάτι τέτοιο και έτσι θέλει προς το παρόν να πάει λίγο πίσω τα σχέδιά της για να δώσει χώρο να “ακουστούν φωνές” για σημαντικότερα γεγονότα.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση επρόκειτο να αποκαλυφθούν νέες λεπτομέρειες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Ακολουθεί ένα πρόσφατο παρόμοιο γεγονός από τη Microsoft, καθώς οι εταιρείες αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμά τους μετά τις ακυρώσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, από μεγάλα συνέδρια gaming όπως το E3. Η επιθυμία της Sony να “σταθεί πίσω”, ακολουθείται από παρόμοιες πρωτοβουλίες άλλων τεχνολογικών γιγάντων, αν και μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια χωρίς να έχει αναφερθεί συγκεκριμένα στην δολοφονία του George Floyd από μέλος της αστυνομίας της Μινεάπολις, αλλά ούτε και στις επακόλουθες διαμαρτυρίες.

Η απόφαση της Sony έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από παίκτες βιντεοπαιχνιδιών. Πολλοί εκφράζουν τα παράπονά τους για την απόφασή της, σημειώνοντας πως τα παιχνίδια αποτελούν μια μορφή απόδρασης από την πραγματικότητα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που τοποθετούνται με πιο σκληρό τρόπο απέναντι σε αυτή την κίνηση της Sony, δηλώνοντας αναστατωμένοι από το γεγονός ότι πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο για να δουν κάποια gaming trailers. Παρά το γεγονός ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενδέχεται να απογοητεύουν μία μερίδα ανθρώπων, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από τα βιντεοπαιχνίδια, στα οποία πρέπει να δοθεί έμφαση, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους σαν αυτή.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS