ΑρχικήinetΆνετο Gaming στο Linux μέσω της εγκατάστασης αυτής της εφαρμογής

Άνετο Gaming στο Linux μέσω της εγκατάστασης αυτής της εφαρμογής

Proton: Μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει άνετο Gaming στο Linux

Όταν μιλάμε για Gaming, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ότι τα Windows είναι καλύτερα από το Linux. Ωστόσο, αν και τo Linux δεν είναι κατασκευασμένο να υποστηρίζει τα βαριά video games, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις με αυτόν τον σκοπό. Πλέον, χάρη στο Proton, το Gaming στα λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux, έχει φτάσει σε νέα επίπεδα.

Σε όσους δεν είναι γνωστό, το Proton είναι μια εφαρμογή της Valve, η οποία χρησιμοποιεί το Wine μαζί με κάποιες επιπλέον εφαρμογές, για να επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν λογισμικό κατασκευασμένο για Windows, πάνω σε λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux. Χάρη του προγράμματος της Valve, πλέον το Linux υποστηρίζει περισσότερα από 6000 video games, σύμφωνα με το blog του Steam.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στην παρακάτω εικόνα, το Proton έχει βοηθήσει αρκετά στην υποστήριξη των video games, επιτρέποντας σε πάρα πολλά “Platinum” παιχνίδια να τρέχουν άνετα στο Linux, χωρίς να υπάρχει ανάγκη από επιπλέον λογισμικό.

Άνετο Gaming στο Linux μέσω της εγκατάστασης αυτής της εφαρμογής

Πιο συγκεκριμένα, από περίπου 11.000 παιχνίδια τα οποία υπάρχουν σήμερα στο Steam, τα 6.000 (πάνω από 50%) έχουν Platinum rating. Εκτός από τα πρόσφατα παιχνίδια, το Proton προσφέρει καλύτερη υποστήριξη και για πιο παλιά και όχι τόσο γνωστά παιχνίδια κατασκευασμένα για τα windows.

Ωστόσο, σήμερα αρκετοί από εμάς προτιμούμε να παίζουμε video games τύπου multiplayer. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν και πολλά anti-cheat engines, τα οποία έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν την καλή ποιότητα του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, τα anti-cheat παρακολουθούν τα παιχνίδια για hackers, spammers, κ.α. Δυστυχώς, λόγο της περίεργης κατασκευής των anti-cheats συστημάτων, κάποια από τα παιχνίδια ακόμα δεν υποστηρίζουν multiplayer όταν τρέχουν στο Linux.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS