ΑρχικήinetΗ Google επανεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Chrome λόγω πανδημίας

Η Google επανεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Chrome λόγω πανδημίας

Μετά την απενεργοποίηση της υποστήριξης FTP στο Google Chrome 81, η Google αποφάσισε να την επανεργοποιήσει ξανά για να αποτρέψει διακοπές και δυσκολίες στην πρόσβαση σε πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από το 2014, η Google θέλησε να καταργήσει την υποστήριξη για το πρωτόκολλο FTP στον Chrome, καθώς χρησιμοποιήθηκε μόνο από το “1-2%” των χρηστών του προγράμματος περιήγησης, με ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χρηστών του Linux.

Στο τέλος του 2018, με υποστήριξη FTP WONTFIX στο Chrome για iOS, η Google ξεκίνησε το σχέδιό της να αποσύρει αργά την υποστήριξη FTP και στον browser για desktop.

Αυτό το νέο σχέδιο θα ξεκινούσε με τη συνέχιση της εμφάνισης των λιστών καταλόγων FTP, όμως δεν θα εμφανίζει πλέον τα αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης αλλά θα τα «κατεβάζει».

«Αντί να χρησιμοποιήσουμε τους απαιτούμενους πόρους μέσω του FTP, είναι προτιμότερο να τους κατεβάσουμε”, ανέφερε η δήλωση. “Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καταχωρίσεις καταλόγου, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο, δηλαδή το ftp://ftp.hp.com/ θα κάνει την ίδια συναρπαστική λίστα που βλέπετε σήμερα, ενώ το ftp: //ftp.hp .com / pub / test2 / test2 θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ενός αρχείου `test2`.

Το FTP είναι ένα μη ασφαλές πρωτόκολλο παλαιού τύπου. Έχουμε WONTFIXed υποστήριξη FTP στο iOS, αλλά η χρήση του στον Chrome που έχει ως βάση του τον Blink είναι αρκετά υψηλή οπότε είναι δύσκολο να καταργηθούν όλα ταυτόχρονα. Αυτό μοιάζει με έναν λογικό τρόπο μείωσης της βιωσιμότητάς του ως “attack surface” ως βήμα προς την πληρέστερη απομάκρυνση

Ξεκινώντας από τον Chrome 80, η Google άρχισε να αποσύρει την υποστήριξη FTP προσθέτοντας το flag “chrome: // flags / # enable-ftp”, που ελέγχει εάν η υποστήριξη FTP είναι ενεργοποιημένη ή όχι.

Η υποστήριξη FTP ήταν ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε αυτήν την έκδοση, αλλά η Google πραγματοποίησε μια δοκιμή όπου απενεργοποιήθηκε για το 1% της βάσης των χρηστών της, για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν τυχόν παράπονα ή ζητήματα πρόσβασης σε περιεχόμενο.

Το σχέδιο ήταν τελικά να απενεργοποιηθεί η υποστήριξη FTP από προεπιλογή στον Chrome 81, αλλά να επιτρέπει η επανεργοποιήση επιτρέψουμε να ενεργοποιηθεί ξανά χρησιμοποιώντας τη σημαία # enable-ftp.

Chrome

Το FTP ενεργοποιήθηκε ξανά εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού

Στις 9 Απριλίου, ο μηχανικός της Google, Asanka Herath, δημοσίευσε στο “Κατάργηση ενσωματωμένης υποστήριξης για το FTP από το Chrome” το θέμα σφάλματος Chromium ότι “Υπό το φως της τρέχουσας κρίσης, πρόκειται να” αγνοήσουμε ” το FTP στο σταθερό κανάλι του Chrome. Το FTP θα ξαναρχίσει να λειτουργεί.”

Ενεργοποίηση της υποστήριξης FTP από προεπιλογή γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με άτομα που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο σε sites FTP κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για παράδειγμα, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν sites FTP, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Η απόσβεση του FTP στο Chrome θα ξαναρχίσει αφού “οι άνθρωποι είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές και μεταναστεύσεις”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS