Πέμπτη, 28 Μαΐου, 22:01
Αρχική inet Η Google επανεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Chrome λόγω πανδημίας

Η Google επανεργοποιεί την υποστήριξη FTP στον Chrome λόγω πανδημίας

Μετά την απενεργοποίηση της υποστήριξης FTP στο Google Chrome 81, η Google αποφάσισε να την επανεργοποιήσει ξανά για να αποτρέψει διακοπές και δυσκολίες στην πρόσβαση σε πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από το 2014, η Google θέλησε να καταργήσει την υποστήριξη για το πρωτόκολλο FTP στον Chrome, καθώς χρησιμοποιήθηκε μόνο από το “1-2%” των χρηστών του προγράμματος περιήγησης, με ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χρηστών του Linux.

Στο τέλος του 2018, με υποστήριξη FTP WONTFIX στο Chrome για iOS, η Google ξεκίνησε το σχέδιό της να αποσύρει αργά την υποστήριξη FTP και στον browser για desktop.

Αυτό το νέο σχέδιο θα ξεκινούσε με τη συνέχιση της εμφάνισης των λιστών καταλόγων FTP, όμως δεν θα εμφανίζει πλέον τα αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης αλλά θα τα «κατεβάζει».

«Αντί να χρησιμοποιήσουμε τους απαιτούμενους πόρους μέσω του FTP, είναι προτιμότερο να τους κατεβάσουμε”, ανέφερε η δήλωση. “Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε καταχωρίσεις καταλόγου, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο, δηλαδή το ftp://ftp.hp.com/ θα κάνει την ίδια συναρπαστική λίστα που βλέπετε σήμερα, ενώ το ftp: //ftp.hp .com / pub / test2 / test2 θα έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη ενός αρχείου `test2`.

Το FTP είναι ένα μη ασφαλές πρωτόκολλο παλαιού τύπου. Έχουμε WONTFIXed υποστήριξη FTP στο iOS, αλλά η χρήση του στον Chrome που έχει ως βάση του τον Blink είναι αρκετά υψηλή οπότε είναι δύσκολο να καταργηθούν όλα ταυτόχρονα. Αυτό μοιάζει με έναν λογικό τρόπο μείωσης της βιωσιμότητάς του ως “attack surface” ως βήμα προς την πληρέστερη απομάκρυνση

Ξεκινώντας από τον Chrome 80, η Google άρχισε να αποσύρει την υποστήριξη FTP προσθέτοντας το flag “chrome: // flags / # enable-ftp”, που ελέγχει εάν η υποστήριξη FTP είναι ενεργοποιημένη ή όχι.

Η υποστήριξη FTP ήταν ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε αυτήν την έκδοση, αλλά η Google πραγματοποίησε μια δοκιμή όπου απενεργοποιήθηκε για το 1% της βάσης των χρηστών της, για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν τυχόν παράπονα ή ζητήματα πρόσβασης σε περιεχόμενο.

Το σχέδιο ήταν τελικά να απενεργοποιηθεί η υποστήριξη FTP από προεπιλογή στον Chrome 81, αλλά να επιτρέπει η επανεργοποιήση επιτρέψουμε να ενεργοποιηθεί ξανά χρησιμοποιώντας τη σημαία # enable-ftp.

Chrome

Το FTP ενεργοποιήθηκε ξανά εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού

Στις 9 Απριλίου, ο μηχανικός της Google, Asanka Herath, δημοσίευσε στο “Κατάργηση ενσωματωμένης υποστήριξης για το FTP από το Chrome” το θέμα σφάλματος Chromium ότι “Υπό το φως της τρέχουσας κρίσης, πρόκειται να” αγνοήσουμε ” το FTP στο σταθερό κανάλι του Chrome. Το FTP θα ξαναρχίσει να λειτουργεί.”

Ενεργοποίηση της υποστήριξης FTP από προεπιλογή γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με άτομα που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο σε sites FTP κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για παράδειγμα, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν sites FTP, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Η απόσβεση του FTP στο Chrome θα ξαναρχίσει αφού “οι άνθρωποι είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές και μεταναστεύσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...