ΑρχικήUpdatesWindows 10: Δοκιμή ενσωμάτωσης του WSL Linux στο File Explorer

Windows 10: Δοκιμή ενσωμάτωσης του WSL Linux στο File Explorer

 WSL Linux  Windows 10

Τα Windows 10 βελτιώνουν την ενοποίηση μεταξύ του Windows Subsystem for Linux (WSL) και του File Explorer, που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στους φακέλους εγκατεστημένων Linux διανομών.

Αυτήν τη στιγμή, αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία WSL στο File Explorer πρέπει να ξεκινήσετε τη διανομή Linux, να αλλάξετε το φάκελο που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε την εντολή explorer.exe.

Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο άνοιγμα του φακέλου σε ένα ειδικό δίκτυο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

File Explorer

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ωστόσο, δεν είναι και τόσο εύκολη όσο το απλό άνοιγμα του File Explorer για την απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία σας, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι στην τελευταία έκδοση Windows 10 Insider build 19603, η Microsoft έχει ενσωματώσει το WSL Linux στο File Explorer, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους φακέλους των εγκατεστημένων διανομών Linux απευθείας από το File Explorer, χωρίς καν να τρέχει η διανομή.

Αυτό γίνεται χάρη στη νέα θέση του Linux στο File Explorer. Αν ο χρήστης κάνει κλικ εκεί, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες WSL Linux διανομές.

WSL Linux

Αν κάνει διπλό κλικ σε μία από τις διαθέσιμες Linux διανομές, θα εμφανιστεί το σύστημα αρχείων της, ακόμη και αν δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή.

WSL Linux

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να αντιγράψει αρχεία, απευθείας, από τους φακέλους των Windows 10 στον Linux home φάκελο ή σε άλλους φακέλους, για τους οποίους υπάρχει άδεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χρήστες έχουν τα δικαιώματα (άδειες) του default user που ρύθμισαν, όταν εγκαταστάθηκε η διανομή WSL.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και επεξεργασίας μόνο στους φακέλους για τους οποίους υπάρχει άδεια.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS