Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:44
Αρχική inet Windows 10: Δοκιμή ενσωμάτωσης του WSL Linux στο File Explorer

Windows 10: Δοκιμή ενσωμάτωσης του WSL Linux στο File Explorer

 WSL Linux Windows 10

Τα Windows 10 βελτιώνουν την ενοποίηση μεταξύ του Windows Subsystem for Linux (WSL) και του File Explorer, που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στους φακέλους εγκατεστημένων Linux διανομών.

Αυτήν τη στιγμή, αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία WSL στο File Explorer πρέπει να ξεκινήσετε τη διανομή Linux, να αλλάξετε το φάκελο που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε την εντολή explorer.exe.

Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο άνοιγμα του φακέλου σε ένα ειδικό δίκτυο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

File Explorer

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ωστόσο, δεν είναι και τόσο εύκολη όσο το απλό άνοιγμα του File Explorer για την απόκτηση πρόσβασης στα αρχεία σας, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι στην τελευταία έκδοση Windows 10 Insider build 19603, η Microsoft έχει ενσωματώσει το WSL Linux στο File Explorer, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους φακέλους των εγκατεστημένων διανομών Linux απευθείας από το File Explorer, χωρίς καν να τρέχει η διανομή.

Αυτό γίνεται χάρη στη νέα θέση του Linux στο File Explorer. Αν ο χρήστης κάνει κλικ εκεί, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες WSL Linux διανομές.

WSL Linux

Αν κάνει διπλό κλικ σε μία από τις διαθέσιμες Linux διανομές, θα εμφανιστεί το σύστημα αρχείων της, ακόμη και αν δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή.

WSL Linux

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να αντιγράψει αρχεία, απευθείας, από τους φακέλους των Windows 10 στον Linux home φάκελο ή σε άλλους φακέλους, για τους οποίους υπάρχει άδεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χρήστες έχουν τα δικαιώματα (άδειες) του default user που ρύθμισαν, όταν εγκαταστάθηκε η διανομή WSL.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και επεξεργασίας μόνο στους φακέλους για τους οποίους υπάρχει άδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....