ΑρχικήsecurityMicrosoft Edge - Password Monitor: Alert όταν σας κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Microsoft Edge – Password Monitor: Alert όταν σας κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Password Monitor: θα μας ειδοποιεί για διαρρεύσεις στοιχείων στο Edge

Ο Microsoft Edge εισάγει μια νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται “Password Monitor”. Η υπηρεσία αυτή, θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν τα διαπιστευτήρια τους (Κωδικοί πρόσβασης κ.λ.π) έχουν διαρρεύσει σε παραβιάσεις δεδομένων.

Όσο ένας χρήστης χρησιμοποιεί την αυτόματη συμπλήρωση των στοιχείων σύνδεσης, ο Microsoft Edge θα τον ειδοποιήσει εάν τα στοιχεία αυτά έχουν διαρρεύσει, δείχνοντας του μια ειδοποίηση όταν ανοίξει “Νέα καρτέλα” ή όταν επισκεφτεί τη σελίδα που έχει προσβληθεί.

Εάν ο χρήστης πατήσει το κουμπί “Περισσότερες πληροφορίες” στις ειδοποιήσεις, θα μεταφερθεί στη σελίδα του “Password Monitor”, όπου θα μπορεί να δει τα διαπιστευτήρια που έχουν διαρρεύσει και να τα αλλάξει πολύ εύκολα, πατώντας απλά ένα κουμπί, το οποίο θα επιτρέψει την αλλαγή των στοιχείων για τη σελίδα από την οποία έχουν διαρρεύσει.

Password Monitor: θα μας ειδοποιεί για διαρρεύσεις στοιχείων στο Edge

Πλέον, παραβιάσεις δεδομένων γίνονται καθημερινά, γι’ αυτό ο Microsoft Edge δεν είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης το οποίο θέλει να προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία. Το Google Chrome, όπως και το Mozilla Firefox, επίσης δημιουργούν υπηρεσίες οι οποίες παρέχουν καλύτερη ασφάλεια για τα διαπιστευτήρια των χρηστών και επιτρέπουν σε αυτούς να χρησιμοποιούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης σε κάθε σελίδα που επισκέπτονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS